Holnap hozzák a kisutyám. Szerintetek egy 2 szobás lakásba jó 3 hónapos kiskutya? (spicc keverék)
Ezen komolyan 24 órával az érkezése előtt kezdesz gondolkodni? Az aztán felelős gondolkodás a javából :D
Mondok még pár új infót: egy 3 hónapos kölyköt még szobatisztaságra kell szoktatni, ami napi 7-8-9 sétát jelent alsóhangon, ezt lehet később 4-re csökkenteni lassan, fokozatosan. Kutyapelenkát/almot nem használunk, ugyanis KUTYA, nem MACSKA, utóbbi a lakásba sz*rik, előbbi kintre, és nem csak azért, mert ő maga is gyűlöl a saját helyére piszkítani. Ezen kívül élete végéig napi 1,5-2 óra séta is jár neki, arról nem is beszélve, hogy reggel, munkába/suliba indulás előtt le kell fárasztani, ami nem biztos,hogy menni fog fél óra alatt, pláne nem egy kölyöknél.
Napi 3-4 séta a minimum még egy felnőtt kutyánál is. A spánielesnek mondom, hogy 2 sétával soha nem lesz
szobatiszta a kutyád, később simán lehet belőle ivarszervi betegsége, ha fél napig kell a vizeletét visszatartania.
Bell, ha napi 4 sétát tudtok neki biztosítani, és abból legalább egy hosszú, kb 1 órás, akkor nem lesz baj. A spiccek mozgékonyak, később akár futni, vagy valami jó kutyás sportot is csinálhatsz vele.
Én reggel fél 6-kor megyek le a kutyámmal kb 15-20 percre (7 éves yorkshire terrier), aztán 11-12 óra körül valamelyik szülőm, szintén 15-30 percre. Aztán 17 órakor én 1-másfél órára, majd 22 órakor én, lefekvés előtt. Általában olyankor már csak annyi, hogy lemegyünk, leteszem a fűbe, pisil, és viszem is föl. Ilyenkor nem is mosom meg a tappancsát, mert nem lesz piszkos. De ha jó idő van, vagy látom, hogy még sétálna egy kicsit, akkor a 22 órás séta is hosszabb lesz, és sétálunk még 15-20 percet.
3 hónapos kölyök szoba tiszta??
Maximum úgy, ha te 1,5-2 óránként lemész vele, és ez mellett a lakásban abszolút nem végzi a dolgát. Akkor az. De napi 3-4 séta mellett nem az. Nem tudja addig tartani.
Majd olyan 6-7 hónapos kora körül már esetleg tudja tartani úgy, hogy elég neki a napi 3-4 séta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!