Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Segítség! Melyiket válasszam?

Fenx kérdése:

Segítség! Melyiket válasszam?

Figyelt kérdés
Már 20 éve epekedek egy saját kutyusért, és most jött el a pillanat, hogy meg is valósul a nagy álmom, csak annyi a baj, hogy már úgy összezavarodtam mert mindegyik tetszik és nem tudok választani. Tudnátok segíteni? Az utóbbi évekbe a kistestű mini kutyákat vettem számításba remélve, hogy azt hamarabb megengedik az albérletbe, de most sikerült találni egy olyan házat ahol kedvemre választhatok :) őszintén jobban örülnék valami közepes vagy nagyobb testűnek. Kicsik közül a francia bulldogon filózok. Köszi a segítséget
2014. jan. 20. 12:40
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) boxeren gondolkodtam én is. Mondjuk eddig biztos voltam benne hogy fajtatiszta állatkát szeretnék, de már nem tudom :D nagyon aranyos amiket küldtél
2014. jan. 20. 13:34
 12/19 A kérdező kommentje:
Azért nem tudtam eldönteni mert sosem foglalkoztam komolyan a kérdéssel mivel tudtam hogy nem lehet. Mivel nagyvárosban élünk így nem igazán kirándulunk pusztákra esetleg másik városokba. Mindig lenne aki tudna vigyázni rá ha én esetleg nem vagyok ott. Nem feltétlen szeretnék kistestűt. Lehet nagytestű valami határozott kiállású. Utána úgyis mindent megkap az igényei szerint.
2014. jan. 20. 13:41
 13/19 anonim ***** válasza:

Az a baj,hogy segíteni próbálunk,de semmi konkrétumot nem adsz.

Nyilván senkinek nem mind1,hogy havi 10 ezerből jön ki a kutyakaja (és ez csak a kaja) vagy havi 15-20 ezerből,vagy csak havi 3-4 ezret tud rászánni.

A szőrápolás ismét lényeges kérdés,kinti-benti kutyának is hullik a szőre,jellemzően a rövid szőrűeknek "ragaszkodóbb" szőre van,azaz beleragad a szőnyegbe,textilbe,takaróba és nehezebb összetakarítani,ellenben a hosszabb szőrű kutyákét.

Vadászkutyát nem választanék a helyedben,azoknak igénye lenne a hosszabb kirándulásokra.

Nagytestű masszívabb kutyák közül,kezdő kutyásnak talán az angol masztiffot javasolnám,igazi behemót,nem túl hiperaktív,viszont nagytestű és masszív.Első kutyás is elbánik vele,de a kutyaiskola ajánlott.

Viszont egy menhelyi kölyökkel biztos,hogy nem nyúlhatsz mellé,vagy akár a fajtamentőkkel is felveheted a kapcsolatot,ha van valami szimpatikus fajtád.

Ott komplett jellemzéssel várják a gazdikat a kutyák,megtalálhatod a hozzád illőt.

2014. jan. 20. 13:49
 14/19 anonim ***** válasza:

A boxer jó választás. Még a magyar vizslát ajánlanám.

Mindkettő olyan fajta, amely nem tartható kizárólag kint.

Fajtamentőknél is érdeklődj.

De nálad egy menhelyi kölyök is teljes mértékben jó lenne.

2014. jan. 20. 13:50
 15/19 anonim ***** válasza:

mutatok még pár példát, de ha tudnám merre laksz esetleg az ottani menhelyről is tudnék mutatni célzottabban:

1. [link]

2. [link]

3. [link]

4. [link]

5. ŐŐŐŐŐ csúcscuki: [link]

6. [link]

7. ŐŐŐŐ a másik favoritom: [link]

8. és Ő: [link]

9. [link]

10. ő egy fantasztikus keverék, boxer-bordeauxi dog...csodás jellem lehet: [link]

11. és ő egy kis drága még, borzalmas helyről: [link]

2014. jan. 20. 14:11
 16/19 anonim ***** válasza:
akiket linkeltem mind 1-1.5 év alattiak:)
2014. jan. 20. 14:12
 17/19 A kérdező kommentje:
Hollandiában élek de otthonról szeretnék helyileg mind1
2014. jan. 20. 14:16
 18/19 anonim ***** válasza:
hát ilyenkor az van, hogy minden kutyusnál aki tetszik, fel kell hívni a menhelyet, hogy kiadják-e külföldre...általában igen:)
2014. jan. 20. 14:40
 19/19 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a segítséget
2014. jan. 20. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!