Ha a kutyámnak neki menne egy kóbor kutya vagy egy házból kiszökött kutya ráengedhetem, hogy tudja magát védeni?
Hát ha a saját kutyád szereted és nem menőzésből van staffod,akkor miért engednéd rá,amikor megsérülhet,akár meg is halhat??
Te meg végignéznéd...
Egyébként a TE feladatod megvédeni a kutyát más kutyákkal szemben.
Nekem is amstaffom volt és egy téli éjszakán 2 éve,megtámadott minket egy kertből kirontó kaukázusi.
Én nem akartam,hogy bármelyiknek baja legyen meg egyébként is a falkavezér dolga megvédeni a falkát (azaz az én dolgom megvédeni a kutyát) ezért a kutyám elé álltam és úgy mozogtam,hogy a kau ne érje el.
1x egymásba martak,de nem volt durva...Mivel az enyém kijön más kutyákkal,meg szófogadó is,ezért a lábam mögé parancsoltam,mire nagy nehezen a kedves gazda megfogta a kaut és bevitte...
Nem a kutya dolga ezt elintézni és a tiéd is biztosan megsérülne,gondolom ennek sem akarod kitenni,meg az állatorvost sem akarod fizetni feleslegesen.
nyilván nem ráuszítani akarom,hanem ráengedni elengedni így értem.Ha már őt támadják ne hagyj magát és is ugyan úgy tudja bántani a másikat mint őt.
Nekem is van egy beagle de az is harcias egyszer mikor kicsi volt az Amstaff ő védte meg egy pulitól.Neki rontott fellökte és elkergette.Sosem láttam még ilyet egy beagletől:))
amig engem nem harap vszinu probalnam megoldani, de ha mar engem harap, ott szabadjara engednem.
oszinte leszek, ha ugy alna h vagy a kutyam vagy az en eletem veszelybe lenne, nem hagynam h kinyirja, ha senki nem jon segiteni, kes mindig van nalam, biztos nem hagynam a kutyam megoletni!
szeretem a kutyakat nagyon de nem fogom hagyni megolni egy nagyobbnak, bar o se kicsi 30kg feletti pit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!