Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ilyenkor mit lehet tenni?...

Ilyenkor mit lehet tenni? (részletek lent)

Figyelt kérdés
Van egy 1-2 éves szuka palotapincsim. A gond az vele, hogy ha kiengedjük az udvarra mindig átszökik a szomszédba. Úgy gondoljuk azért mert a szomszédunknak van 2 kutyája és egy csomó macskája, a mi kutyánk pedig imádja a cicákat (bár nekünk is van egy). Általában a teraszunkon szokott lenni, vagy néha beengedjük, de az is baj ha beengedjük mindig bepiszkít. Mikor kicsit volt már a szobatisztaságot is megtanulta, mindig kaparta az ajtót ha el kellett végeznie a dolgát, de most meg nem tudjuk, vagyis nem merjük kiengedni, mert ha átszökik ne bírjuk hazahozni. Már mindent megpróbáltunk, de nem sikerül. Régen ha átszökött és vissza tudtuk hozni ráütöttünk egy kicsit hogy tanulja meg, hogy nem szabad. De ez nem használt, szóval abbahagytuk. Az is a baj, hogy nincs sok időnk foglalkozni vele, de a cicánkkal mindig jól eljátszik nem látszik rajta, hogy szomorkodna. Szóval mi ilyenkor a teendő? Hogy tanítsuk meg, hogy ne szökjön át? (ja és már vagy 10 helyet meg kellett csinálni a kerítésen, mégis gödröt ás magának)
2009. dec. 2. 13:30
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Rendes betonalapú kerítés.

Ha megszokta hogy átszökik, akkor máe nem nagyon fogod egyszerűen leszoktatni róla.

Foglalkozni pedig kell a kutyával, abból is láthatod, hogy nem érzi jól magát, halálra unja magát, hogy szökik.

2009. dec. 2. 13:34
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van az előzőnek, foglalkozni kéne vele, naponta sétáltatni.
2009. dec. 2. 13:48
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
egy normális kerítés megoldaná a problémát. egyébként ha nincs időd a kutyára,akkor semmi értelme nincs a tartásnak. lehet h a cicussal jól elvan,de ezzel nincs megoldva a probléma. hisz a cica nem a gazdája. ha eccer megszokta hogy átmegy,nem fog könnyen leszokni róla.
2009. dec. 2. 14:04
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Egy kérdésem van:mi a búbánatnak nektek kutya?Nincs idő vele foglalkozni,"eljátszik a macskával",kint tartani lehet,de nem jó egy társasági kutyát(a fajtacsoport nevében nem véletlenül szerepel a "társasági"kifejezés,ha nincsenek emberközelben,nem boldogok).Ne csodálkozzatok,ha szerencsétlen átmegy a szomszédba elfoglaltságot keresni.Mi az,hogy nem szomorkodik?Nyilván nem fog neked írásbeli bejelentést tenni,hogy szomorú,de a viselkedése mutatja,hogy boldogtalan.

Még mindig egyszerűbb meg kényelmesebb nektek a teraszra kizárni,mint foglalkozni vele,tanítani,újra szobatisztaságra nevelni.Utóbbit lehetnetalán azzal kezdeni,hogy pórázon sétálni viszitek mondjuk napi 3-4 alkalommal.

Talán még nem késő neki egy rendes gazdát keresni,nektek elég,ha macska van,az talán nem igényli annyira a foglalkozást.

2009. dec. 2. 14:11
 5/17 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsotokat, tényleg igazatok van! :( Nagyon szeretjük őt, de anyukám és apukám nagyon sokat dolgozik, a nővérem a pasikkal van elfoglalva, én pedig suliba járok még és nagyon sokat kell tanulni így a délelőttöm és délutánom nem igazán szabad. Mikor tudok én foglalkozok vele pl. hétvégén, de akkor is bármit teszünk csak úgy lehet kiengedni, ha vele vagyunk és állandóan figyelünk rá. Nem sokat szoktam kimenni az udvarra, mert egyedül nem szeretik kint lenni és a családom nem jön ki velem. Ha meg mégis kimegyek van egy másik kutyánk aki már nagyon öreg és vele is kell foglalkozni mert hát tudjátok milyenek a kutyák. Igazából nem is vagyunk valami gazdagok, és nincs időnk, se pénzünk hogy megcsináljuk a betonkerítést. De semmiképp se fogjuk elajándékozni mert már nagyon a szívünkhöz nőtt! Hát szóval úgy látom minden ugyanúgy marad. Néha kiengedjük az udvarra, ha mi is kint vagyunk. Elvisszük sétáltatni. De kint lesz a teraszon, és majd beengedjük ha tudunk figyelni rá. Ha valakinek van jobb ötlete írjon!
2009. dec. 2. 15:25
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát nézd... egy kutyával szerintem nem igy kell bánni.. önzö dolog csak a te érdekeid szem elött tartani... az hogy hétvégén foglalkozzon vele valaki csak... merthogy akkor nem kell tanulni... nézz már magadba! nekem is van kutyám, mind a ketten dolgozunk, mégis naponta 3szor fél orát lennt vagyunk, sétáltatjuk, játszunk vele, nem csak akkor veszem elö, amikor szabadnapos vagyok!!!! érted? és mi csak ketten vagyunk, nem 4en... mindenki foglalkozna vele naponta 20 percet, és sokkal jobb lenne a helyzet... szomszédnak nem kell??? valoszinü náluk jobban érzi magát, amin nem is csodálkozom...
2009. dec. 2. 16:39
 7/17 A kérdező kommentje:
Tudom és értem amit mondasz... de úgy látszik nem érted, hogy mit akarok mondani. A szüleimnek semmi szabadidejük sincs, a nővéremről meg inkább ne beszéljünk. Ők is szeretik a kutyánkat, de igazából csak én akarok javítani a helyzeten! De én tényleg szeretnék megoldást találni a problémákra, ezért kértem, hogy adjatok tanácsot! Én tényleg mikor tudok foglalkozok vele, de azért értsétek meg, hogy vannak olyan dolgok amiket egyszerűen muszáj!
2009. dec. 2. 17:50
 8/17 anonim ***** válasza:
Én is suliba járok, ráadásul erős gimibe. De van időm sétáltatni a kutyámat, napi 1,5-2 órát és nagyon ritka, hogy a családból valaki más viszi el. Ha sokat kell tanulnom, akkor is próbálok időt szakítani rá. Ha délután kevesebb időm van, akkor reggelre is beiktatok egy fél órás sétát. Szerintem, aki nagyon akar, az tud időt szakítani a kutyájára, csak meg kell próbálni!
2009. dec. 2. 18:00
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

A fiam az iskola, a napi edzés és nyelvórák mellet is elviszi a kutyákat 1 órát sétálni. A másik 1 órát én vállaltam. Az embernek arra van ideje amire akarja.

(Ne a tv előtt ülj, valami hülye sorozatot nézve, hanem foglalkozz a kutyákkal)

2009. dec. 2. 18:04
 10/17 anonim ***** válasza:

Amit ti csináltok,az messze van a kutyaszeretettől.

Iskolába jársz,na és?

Más is jár iskolába vagy dolgozni,mégsem hanyagolja el a kutyát.

Pl.az az idő,amit a számtógép előtt töltesz,pont jó lenne kutyázásra.

2009. dec. 3. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!