Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutya illene a csaladun...

Milyen kutya illene a csaladunkhoz?

Figyelt kérdés

Nyaron szeretnenk venni egy kutyat, de nem tudjuk meg milyen legyen a fajtaja.

2 pici gyerekunk van (nyaron 4 es 1 evesek lesznek) es varhatoan 1-2-3 ev mulva meg egy gyerekkel bovulne a csaladunk.

Kerteshazban elunk, de szobakutyat keresunk (angliaban nem tartjak az udvaron a kutyakat), tehat valami kissebb termetu nyugodt kutya lenne idealis.

Napi 2 seta + a kertben valo jatek amit minden nap tudunk biztositani.

2014. jan. 16. 10:12
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Vagy esetleg Bichon Frisé
2014. jan. 16. 12:22
 12/23 anonim ***** válasza:

A nyugodt,kiegyensúlyozott kutya,az csak tőletek függ.Minden kutyát el lehet rontani,és minden kutya lehet gyerekbarát és nyugodt is.

Én hajlanék a francia buldogra,amennyiben nagyon körültekintően vásároltok és nagyon jó tenyészetből,ahol a legfontosabb az egészség és nagyon jók a referenciák.

Bohókás kutyák,viszont elég masszív,bírja ha a gyerekek dögönyözik.Nem úgy,mint egy törékenyebb kistestű kutyát.

Viszont következetes határozott nevelést igényelnek.Nem lehet elmajmolni,mert akkor rombolós kutyát kaptok.

Ami 1x tilos,az mindig tilos...stb.

A kutyaiskola is fontos,nagyon jó családi program is egyben.

2014. jan. 16. 12:25
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk az uszkárt sztem ki is tudnád vitetni. Amennyit kifizetsz az utaztatásért és az útlevélért, annyival bővel olcsóbb Magyarországon a törzskönyves kutya. A kicsit híresebb tenyésztők erre általában fel vannak készülve, hogy valaki külföldről rendel tőlük kutyát.

Vagy ugyan ezt ha megcsinálod magyar menhellyel, mert akkor megkapod a kutyát jóformán ingyen és pár ezer forintért (vélhetően az angol ár feléért chip, oltás) és már mehet is. Nem tudom mennyi reptetni egy kutyát, de gyanítom, hogy kevesebb, mint 200-400 font, azaz 70-140 forint...

A németekről pl tudom, hogy szoktak szervezetten örökbe fogadni Magyarországról. Gondolom hasonló okokból... Tele vannak a menhelyek gyönyörű fiatal kutyákkal és pár ezer forintért dobálják őket utánuk.

2014. jan. 16. 15:18
 14/23 anonim ***** válasza:

hol laktok? Magyarország vagy Anglia?

Magyarország tele van kölyökkutyákkal a menhelyeken sajnos...www.allatok.info, www.gazditkeresek.hu

2014. jan. 16. 15:51
 15/23 A kérdező kommentje:

Anglia.kerestem tenyesztoket.

Mindenkepp kolyokkutyat szeretnenk es fajtisztat, mert egy keverek kutyus cuki, de nem megbizhato szamomra.

Magatol a kerdestol jol eltertunk, mert nem a honnan vetele maga a kerdes, hanem mi az ami a csaladunknak idealis, hisz a kutyanak is alkalmazkodni kell es nekunk is.ez pedig akkor idealis, ha a legkozelebb all egymashoz az O es a mi temperamentumunk.

Egyre jobban korvonalozodik , hogy mi legyen, de szivesen fogadom a tovabbi otleteket.

2014. jan. 16. 16:38
 16/23 A kérdező kommentje:

250 euroert hozzak ki a kutyusokat erre specializalodott cegek (van olcsobb is aki csomagszallito, de o csak beteszi a kutyat a csomagok koze es ad neki inni es enni, de ez nem allatbarat szerintem).

Repulore nem tudom hogyan lehetne, de gyanitom ott is a rakterben utaztatjak oket hidegben es zajban.

Noe fajtamentokkel felveszem a kapcsolatot, hogy irjanak ha van a szamunkra megfelelo kutyusuk (gondolom ott kiderul milyen is a jelleme, es csak azert nem soznak rank kutyat, hogy nekik kevesebb legyen, hisz ok szeretetbol mentenek).

Koszonom a segitseget es varom meg az otleteket.

2014. jan. 17. 15:02
 17/23 anonim ***** válasza:

hát a francia bulldognak nem pici a mozgásigénye, csak azt gondolják...(nekem az van, és ezt több bulldogos ismerősöm megerősített)

esetleg a mopsz, ha tetszik:)

És egy Golden keverék? mondjuk ilyesmi? ők mintha spániel-goldenek lennének:

[link]

2014. jan. 17. 19:56
 18/23 A kérdező kommentje:

Van a csaladban f.bulldog.o aktiv a setak alkalmaval, de a lakasban nyugodt es gyerekbarat.csak ne lenne olyan draga :(

Bevallom en vasarolnek szaporitotol kutyat, mert nem tartom rosszabbnak oket mint torzskonyves tarsaikat, de az azt jelentene, hogy tamogatom a szaporitokat, igy nem teszem, mert nem ertek egyet ezzel a penzkereseti lehetoseggel.

2014. jan. 18. 10:21
 19/23 A kérdező kommentje:

Nagyon cuki kutya es kulon cuki, hogy retriver keverek, de 1. Nincs adat, hogy szereti-e a gyerekeket, 2. Kulfoldre nem orokbeadhato, 3. Nagytestu lesz.

Pedig biztos aranyos kutya es nagyon szep lesz.Ha valaki nezegeti a kutyusokat es talal gyerekbarat kulfoldre orokbeadhatot szivesen fogadom.

2014. jan. 18. 10:26
 20/23 anonim ***** válasza:
ő? rá minden igaz amit írtál, mehet külföldre, gyerekekkel oké:))) [link]
2014. jan. 18. 15:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!