Kutyát szeretnék majd és még nem tudom hogy milyen fajta legyen? /Leírás/
-Intelligens, hűséges, barátságos
-Méretben Német Juhász körülit de lehet nagyobb is, csak kicsi ne legyen.
-Olyan kutya legyen akivel jól el lehet játszadozni, és mindig számíthatok rá.
Olyan kutyára gondoltam aki szinte a "legjobb barátom".
Köszönöm előre is a válaszokat.
Nah az már megvan hogy mit vársz a kutyától :) eddig jó.
És mit adnál neki cserébe? Mennyi pénzed van rá, mennyi időd stbstb
Menhelyi kutyuson nem gondolkoztál?
Amúgy mennyi időd lenne rá? Mennyi tapasztalatod van? Panelba vagy kertesbe?
Kertesbe.
Szerintem sok időm lenne rám, elmegyek a suliba majd haza és onnantól kezdve vele lennék, elvinném sétálni/játszanék vele/megetetném/tanulás közbe simogatnám stb.
Nem szeretnék annyira játékos kutyát, olyan fajtára gondoltam akinek napi 30 perc játék elég:D
Nem vagyunk szegények de gazdagok sem, és menhelyin gondolkoztam csak kölyök lány kutyát szeretnék és emiatt nem tudom:/
rá*
Hogy érted hogy mit adnék cserébe?
Na akkor egy pár dolgot tisztázzunk :)
"Nem szeretnék annyira játékos kutyát, olyan fajtára gondoltam akinek napi 30 perc játék elég"
Plüsskutya. Komolyan. 30 perc foglalkozás esetleg egy közel mozgásképtelen ősöreg kutyának elég, aki a maradék 23 és fél órában gyakorlatilag alszik.
"Szerintem sok időm lenne rám, elmegyek a suliba majd haza és onnantól kezdve vele lennék"
Ezt egy kicsit konkrétabban fogalmazzuk meg, hogy te is lásd, mit vállalsz: Minden reggel felkelsz fél-egy órával korábban, hogy megsétáltasd és/vagy a kertben lemozgasd, lefáraszd a kutyát; suliból hazaérsz, megebédelsz, azonnal ki a kutyához, tanítás, játék, vagy ekkor, vagy tanulás után nagyobb (1-2 órás) sétára mentek, ami alatt találkozhat új ingerekkel, más kutyákkal(!!!), hétvégén kutyaoviba/suliba jártok, ez legalább az egyik napodat elveszi a kettőből.
"Nem vagyunk szegények de gazdagok sem, és menhelyin gondolkoztam csak kölyök lány kutyát szeretnék és emiatt nem tudom:/"
Tudnod kell, hogy egy megfelelő tenyésztőtől származó, egészséges, fajtatiszta kiskutya ára 80 ezer forinttól kezdődik. Viszont mivel konkrét célod nincs a kutyussal, én inkább a menhelyet ajánlanám, országszerte rengeteg közepes testű kölyök szuka keres gazdát, biztosan találsz olyat, akivel megfeleltek egymásnak :)
A 30 perc játékot úgy értettem, hogy 30 percig labdát dobálok neki, dögönyözöm futunk stb.
Ezt úgy értettem hogy nem hiperaktív kutyára gondolok:D
14 órára haza érnék, vagyis onnantól folyton vele lennék, mindent leírtam.
Nem izgat az idő, most lesz a felvételim és ha ezen túl leszek már könnyebb lesz, megvan a gimim, onnantól pedig tanulás közbe is tudok vele foglalkozni.
Kutyaiskolába/kutyaoviba nem szeretném ha járna, sok könyvet olvastam, hogy hogy tanítsam/neveljem, ezért szeretnék kölyök kutyát mert az kicsi kora óta én nevelem:)
És igen lenne rá időm.:DD Néhány éve is gondoltam rajta hogy legyen kutyám, de akkor még nem lett volna rá időm/nem vettem volna komolyan.
Rendben az első akkor az lesz, hogy a menhelyen fogunk keresni^^
őt*
gondolkoztam*
ők mind menhelyesek és mind 1 év alattiak és szukák...a méretre nem szűrtem, de rengetegen vannak:
plusz a www.gazditkeresek.hu-n is tudsz szűrni...
ők mind menhelyesek, tele van a menhely kölyökkutyákkal sajnos:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!