A kutyám állandón vakaródzik:S Valaki segítsen! Már rossz nézni ahogy szenved, de elaltatni nagyon nem szeretném :S:S Mit tegyek?
pl ezt kipróbálhatjátok
Első körben ki kellene iktatni teljesen az étrendjéből a szárnyasokat, a gabonaféléket, és a szóját. Erre két lehetőség van: vagy áttérsz bárányos-rizses tápra, vagy elkezded hússal és zöldséggel etetni.
Én allergiás kutyával sokáig etettem ezt, és nagyon bevált, ár/érték arányban is jó: [link]
Ebben azért néhány féle allergén van, tehát súlyos allergiára lehet, hogy nem elég, de első lépésnek jó lehet.
Akiknek nagyon allergiás a kutyájuk általában szarvassal vagy nyúllal etetnek, a lényeg, hogy olyan állat legyen, aminek a fő tápláléka biztosan nem a kukorica.
Az allergének kizárására két út van: nagyon drága allergia vizsgálat, vagy elkezded sorban kizárni az allergéneket. Ha egyet kiveszel, akkor kb. három hét kell, hogy látsszon, hogy ez okozta-e a gondot, ha nem javul, akkor jöhet a következő allergén.
Emiatt elaltatni hatalmas túlzás lenne.
Én mindenképpen kipróbálnám,hogy nem adok neki semmi szárnyasfélét,pl főzzetek neki sertés szívet rizzsel.Szárnyasmentes ételt kapjon 1 hónapig és,ha nem múlik a viszketése,akkor nem a szárnyasokra allergiás.
Lehet kísérletezni nyugodtan.Olcsóbban kijöttök.
Nekünk doki javasolta ezeket a kísérleteket,mert azt mondta,hogy az allergia vizsgálat rohadt drága plusz nem is 100%os egyik sem kb 30-50% az esély arra,hogy valóban arra allergiás amire utal a vizsgálat és így felesleges pénzkidobás az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!