A kutyáknak van nemi vágyuk (libidójuk)?
Úgy tűnik, az én definíciómmal lesz gond. Akkor mondanám, hogy a kutyáknak van nemi vágyuk, ha az (ivaros) kanom ábrándos csütörtök reggeleken kutyalányokról fantáziálna a fekhelyén, vagy ha bármilyen érdeklődést mutatna bármilyen ellenkező nemű kutya iránt, aki éppen nem tüzel. Egy szagra adott kémiai reakció - számomra - rettenetesen távol áll a "nemi vágy" fogalmától. Alapvetően - megint csak szerintem - ahhoz, hogy nemi vágyról beszélhessünk, a közösülésnek örömszerzési céllal kéne történnie, ami szintén nincs így.
Aztán...
"Kölyökkutya a gazdi lábán próbálja férfiasságát."
Ezen bocs, de röhögőgörcsöt kaptam. Szintén bővebb utánaolvasást ajánlanék :)
Másrészt fel nem foghatom, miért lettem "úriembernek" nézve - nem vagyok az. Ettől függetlenül a tanácsot meg fogom fogadni, de minimum elgondolkozom rajta, amint olyan embertől jön, akinek az írásából 3 általánosnál és egy kutyás képeskönyvnél több háttértudást feltételezek. Egyébiránt ha ilyen nagy figyelemmel tanulmányozza a válaszaimat, az is feltűnhetett volna, hogy ha tévedek, és erre nálam tapasztaltabb emberek felhívják a figyelmemet, változtatni szoktam az álláspontomon.
Sippara egy kutyád reakciója alapján akarod megítélni az egészet?
A másik hogy önzés azt gondolni hogy csak mi emberek tesszük élvezetből, vagy legalább is téves elgondolás.
A kutyát alapjáraton a hormonok és szagok indítják be, ha ezek megvannak (egy tüzelésnél) akkor tekintsük úgy a kutyát mint egy embert.
A kanokon látszik leginkább hogy élvezik, főleg amikor csinálják vagy éppen utána vannak. A szuka ügye nem biztos (de képes rá), mint ahogy a nők java sem élvezi az elhamarkodott, a férfi részéről kiéhezett, durva, gyors szexet. Valami pozitív beteljesedési reakciónak mindenképp kell lennie, különben miért csinálnák? Minden felfokozott vágy mögött valami hiány van. Olyan nem lehet hogy mint egy gép, kattan a relé, vált a program, hiszen nem gépekről beszélünk.
Az ember optimális körülmények között azért teheti meg mindig és kívánja, mert majdnem mindig fogamzóképes.
Ellenben a kan kutya akarná, de a szukára csak akkor jön rá igazából az akarhatnék, ha tüzel.
Egyébként ellenkező esetben mivel magyaráznátok azt hogy tüzelésen kívüli időszakban is akadhatnak össze olyan kutyák, akiket előtte már egy párszor tenyésztettek egymással?
Pedig a szuka nem venné fel a kant, ha nem akarná, és még csak nem is tüzelt !
Nem hülyék ők sem, nyilván a kan kipróbálta hogy menne-e ez tüzelés nélkül is, és mivel jó kapcsolatban voltak a szukával, ezért az meg hagyta, esetleg ő is akarta.
És ezt látván az ember elgondolkodik rajta, hogy mennyire nem ismeri az állatait...
Arról nem is beszélve, hogy a szuka kutya mikor tüzel, képes arra, ha teheti a kanok közt válogasson. Egyik kannak nekimegy, mert nem hajlandó vele párzani, a másik kannal aki meg neki szimpatikus, szinte mindent elkövet, hogy azzal pározzon.
Az egész téveszme abból is fakad, hogy a legtöbb szukás gazda, vagy tenyésztő nem a szukának "megfelelő", ill a szukának is szimpatikus kannal fedeztet, hanem olyanokkal általában amelyet a szuka nem választana, ha rá lenne bízva a választás. Tehát a szuka is élvezi a szexet, csak nem mindegyik kannal.
Azt még hozzá kell tennem, hogy amelyik szuka először párzik, mert szűz annak az első aktus fájdalmas lehet, de ez sem mindig igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!