Melyik kutyafajta megfelelő számomra ilyen feltételek mellett?
Sziasztok!
Kezdő kutyatartó leszek pár hónap múlva, és gondoltam előre tájékozódom.
Kertes házba szeretnék kutyust tartani, illetve nem csak a kertben, hanem a házban is. Amolyan kinti-benti kutyuska lenne.
Mindenképpen kistesű kutya jöhetne szóba, maximum méret kb. mint egy tacskó.(a kert kicsi, és a ház is)
Gondoltam shi-tzu kutyusra, csivavára, törpepincserre, hevenase-re (bocsi ha rosszul írom valamelyiket) de tudom h a yorki és csivava kutyák inkább bentre valók.
Kérdés hogy a shi-tzu attól még h dús és hosszú szőrrel rendelkezik, lehet kinti kutya? Vagy fázni fog?
Melyik kistestű kutyafajtát ajánlanátok, amelyik ilyen feltételek mellett megfelelő lenne nekem?
Fontos számomra hogy a majdani kutyusom jól érezze magát, és ne szenvedjen semmiben sem hiányt.
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Igazad van kedves utolsó válaszoló.
Mindenképpen odafigyelek rá, hogy ne kapjon ránk, és hogy tudja hogy mi a szerepe a családban.
Jah, és sikerült előre megbeszélni itthon, hogy lehet csak bennt a kutyus, nem kell kintlennie. De szerencsére van mindíg valaki otthon, aki majd wc-zni ki tudja engedni őt a kertbe, és aztán vissza a házba :-)
Ha tanítgatni szeretnéd, akkor a foxi,a jack russel,a spániel,beagle esetleg,bár azt annyira nem ismerem,ezek megfelelnek.Okosak,barátságosak,kinnti bennti kutyák.
Shit-zu (bocs ha rosszul írom), palotapincsi, havenesse, bolognesse(ezekért is xD), ezeket viszont elfelejteném,mert nem hiszem,hogy túl sok mindenre meg lehetne őket tanítani.
Szerintem kis testű, kinti kutyának ez a legjobb:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!