Melyik kutyafajta megfelelő számomra ilyen feltételek mellett?
Sziasztok!
Kezdő kutyatartó leszek pár hónap múlva, és gondoltam előre tájékozódom.
Kertes házba szeretnék kutyust tartani, illetve nem csak a kertben, hanem a házban is. Amolyan kinti-benti kutyuska lenne.
Mindenképpen kistesű kutya jöhetne szóba, maximum méret kb. mint egy tacskó.(a kert kicsi, és a ház is)
Gondoltam shi-tzu kutyusra, csivavára, törpepincserre, hevenase-re (bocsi ha rosszul írom valamelyiket) de tudom h a yorki és csivava kutyák inkább bentre valók.
Kérdés hogy a shi-tzu attól még h dús és hosszú szőrrel rendelkezik, lehet kinti kutya? Vagy fázni fog?
Melyik kistestű kutyafajtát ajánlanátok, amelyik ilyen feltételek mellett megfelelő lenne nekem?
Fontos számomra hogy a majdani kutyusom jól érezze magát, és ne szenvedjen semmiben sem hiányt.
Nagyon köszönöm a válaszokat!
A beagle nem valami jó kezdő kutyásnak,kivéve ha jár vele kutyaiskolába:)
Én az angol cocker spánielt(de ő nagyobb),vagy a westiet javasolnám...Igaz a westie nem igazán kinti,a szőre miatt,mert hamar fekete lesz,a szép fehér kutyusból:)
Nagyon örülök, hogy hónapokkal azelőtt elkezdesz tájékozódni és felkészülni, mielőtt egyáltalán magadhoz vennéd a kutyát.
Ajánlom neked ezt a könyvet, ha még nem bukkantl volna rá a tájékozódás folyamán: ***** Innen ingyen letöltheted. Olvasd el mindenképp. :-)
Sok örömet és sikert kívánok a kutyushoz!
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Ha nincs felesleges 100-200 ezer a zsebedben, jobban jársz ha menhelyeken nézel kutyust. Sajna a kistestű kutyák nagy része jobban érzi magát a gazdi mellett, őket a kertbe kizárni hatalmas bűn ( a kutya szemében biztos, azt hiszi haragszol rá). Érdekelne milyen feldatot szánsz a kutyádnak?
Miért szeretnél kutyát venni?
Köszönöm mindegyikőtöknek a kedves válaszokat. Sokat segítettetek, a linkért is hálás vagyok.
Mi lenne a szerepe a kutyinak az életemben?
Amolyan- ne vegyétek rossz néven- de talán ő lenne a családban a "gyerek". Így tudnám megfogalmazni.
A párom tanítani szeretné, meg járni vele sétálni, és legfőképp h legjobb barátok legyenek.
Én meg fésülgetni,és szeretgetni szeretném:-). Meg vinni magammal mindenhová...és mindketten szeretnénk ha ottlenne velünk a mindennapokban.
A szülők pedig szeretnék néha ölbe is venni....szóval mindannyiunknak más elvárásai lennének, de lényeg h igazi kedvencke lenne köztünk! Mindenki szereti a kutyusokat a családunkban! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!