Minek másoktól vártok kutyaneveket? Tényleg a legtöbb ember ennyire döntésképtelen?
Én soha senki véleményét nem kérdeztem kutya nevet illetően,azt adtam neki,ami nekem tetszik,nem írtam ki kérdést arra,hogy mi legyen a kiskutyám neve?Vagy tudnátok cuki kutya nevet a szobacirkálómnak és egyéb dolgokat.
Az ilyen emberekből nem tudnám kinézni,hogy képesek egy kutyát nevelni,ha még egy nevet sem tudnak a kút fejükből adni neki.
Egy nevet nem mások véleménye alapján kell adni,hanem személyiségjegy,esetleg olyan dolgok által ami valóban tetszik a kérdezőnek.Nálam a yorkis kérdés verte ki a biztosítékot.Napi szinten ezzel van tele minden,hogy milyen nevet adjak a kutyámnak,de kezelni képtelen lesz a kutyát idővel.
Látom lelki szemeim előtt ahogy ez a cuki név egy yorkinak: Rózsaszín kis ruha,cipőcske,alomra vagy pelenkára pisilés,támad az emberekre és más kutyákra,mert szegény pici baba kutya nem lesz megnevelve.Úgy lesz kezelve,mint egy kisgyerek.
Hát bocs a lenénizés miatt, de ez van! Rózsaszín ruha meg izébizé, ez is csak egy előítélet, amit könnyű arctalan, névtelen emberekre ráhúzni, akikről semmit nem tudsz.
És egyáltalán nem biztos az se, hogy nem képes névben dönteni. Aki ötleteket keres, ihletet vár, az nem feltétlenül döntésképtelen. Akinek nem jut eszébe jópofa név, nem feltétlenül döntésképtelen. Nem is tudom, hogy jöhet ez fel mint ide kapcsolódó érv. Szemellenző ez, abból is a rosszabbik fajta!
Kerdezo, a velemenyed nem csak a te ugyed, amennyiben ez olyan velemeny, ami masokat igy bant, diszkriminal. Plane hogy erezhetoen az a celod hogy magad tuntesd fel jobb szinben. Pedig nem leszel okosabb csak mert velemenyed van. Tkepp kerdes akart ez a kerdes lenni? Hiszen nem erdekel a valasz, csak ami egybehangzik a velemenyeddel. Szerintem tudod, mirol beszelek.
(bocs az ekezethiany miatt, technikai problema)
Én sem értem, hogy függ össze a kettő.
Nehezen tudtam én is nevet választani a kutyámnak, mert nem akartam tucat nevet adni, és bár nem írtam ki kérdést, végig olvastam az eddig feltetteket, és a barátaim is megkérdeztem. Ennek ellenére nem okoz problémát sem a kutyanevelés, sem a jó döntés hozatal, van egy jól nevelt, engedelmes ivartalanított sport kutyám, akivel következetes vagyok, és nincs semmi egyéb probléma.
Nem gond az ékezethiány.
Mindenki válaszát elolvasom,ha nem érdekelne a válasz akkor törölném a kérdést.Csak egyszerűen nem értem,hogyha valaki ránéz a kutyájára nem jut eszébe semmi olyan név,ami neki tetszik vagy ráillik.
Utolsó: Nekünk sem volt egyik kutyánknak sem tucatneve,de hamar találtunk ráillő nevet.
Mint fentebb írtam nem tucatnevet adtunk egy kutyánknak sem.
Volt már Diego,Jessie,Bessie,Daisy,Shiva,Iron stb...Tehát elég nagy marhaságot írtál.
Azért,mert Te ránézel egy kutyára és csak tucatnevek jutnak eszedbe arról senki nem tehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!