Vegyek egy szánhúzót? Egy ember aki mix kutyát tenyészt tk nélkül az szaporító?
Nincs olyan fajta, hogy alaszkai husky. Vagy alaszkai malamut, vagy szibériai husky. Kezdjük itt.
A kérdésedet nem igazán értem, de a lényeg az, hogy ne vegyél szaporítótól kutyát, mert elcseszik a fajtát úgy, ahogy van.
s ezen az éghajlaton mennyire lehet kihasználni egy kutya szánhúzó képességeit?Nem értem,minek erre a célra keverékeket szaporítani.
Ne vedd meg.Keverékért eleve nem adunk szaporítónak pénzt.Azt sem tudhatod,hogy milyen öröklött betegségei vannak egy szaporított kölyöknek,mivel nem voltak szűrve a szülők.
Ha nincs kereslet,nincs vevő,nem fog kutyákat gyártani.
Egyébként a szánhúzók sok foglalkozást igényelnek,szökősek,problémásak.Sokan megveszik a szép külsejük miatt,aztán mikor jönnek a gondok,bevágják egy menhelyre.
Ha szánhúzót akarsz,van fajtamentésük,nagyon rendesek.
Létezik alaszkai husky.
www.sleddogsport.hu/content/az-alaszkai-husky
Ezek tényleg kifejezetten szánhúzásra tenyésztett keverékek.De attól még a származásuk nyilván van tartva. Egy ilyen kutya nem 15 ezer forint, hanem jóval több. Ugyan keverékek, de gondos tenyésztői munka áll mögöttük. A kérdező "tenyésztője" viszont csak egy sima szaporító, aki jó mesét talált a tevékenysége mellé. Ne vegyél innen kutyát.
Valóban léteznek keverékek, akiket alaszkai huskynak neveznek, és szánhúzó versenyeken használnak. Egy alaszkai husky úgy "készül", hogy papa és mama is élmezőnybeli csúcsszuper szánhúzó, akinek a vérvonalát egyszerűen muszáj tovább vinni, a kölyköket versenyzők veszik meg versenyzőktől. Ahhoz tehát, hogy itthon alaszkai huskyt vegyél, "csak" a következő dolgok hiányoznak: komoly, ALASZKÁBAN futó, aktívan versenyző huskyk és husky keverékek; hozzáértő versenyzők, akik főleg maguknak tenyésztenék a kutyákat.
Azért viszont, hogy full mixeket 15-ért alaszkai husky címen ad el, úgy vágnám tarkón az ismerősödet, hogy Alaszkáig meg sem állna.
1-es vagyok.
Okés, nem tudtam, hogy van ilyen fajta. Én kérek elnézést. De ettől még a kérdésben szereplő egyén szaporító, és nem szabad tőle kutyát venni.
"...ilyen kutyával csak szenved a laikus hobbikutyás. Ez olyan, mint hogy nem veszünk forma-1 -es versenyautót azért, hogy a gyereket suliba vigyük reggelente."
Ez az eddig legjobb hasonlat, amit errefelé olvastam. Terjeszteni kellene:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!