Hozzám került egy két éves múlt, szép ives fejű bull szuka kissé soványan, mit javasolnatok mivel etessem amitől szépen kikupálodik? Hónap végén tüzel az előző gazdája rossz minőségű tesco s tappal etette. Én mindent elkövetek vele csak hizzon!
Nem a tescos táptól sovány, hanem attól, mert nem kapott eleget enni, plusz lehet férges is.
Én elsősorban egy orvosi vizsgálatot javaslok, féregtelenítést és leginkább szerintem az lenne a jó, ha BARF-oznál vele (nyers hús, húsoscsont és zöldség, gyümölcs etetés nagyvonalakban). Ha erre nincs lehetőséged, akkor tudom ajánlani a josera tápokat, de nem tudom neki konkrétan melyik fajtája lenne jó, próbálgatni kell.
A BARF étrendben nyers hússal etetnek, így adhatod nyersen, de van valamennyi fagyasztási idő, amit nem árt betartani.
Ha fent vagy face-en, akkor csatlakozz ebbe a csoportba, itt mindent megtudhatsz róla:
Mi kb 1-2 hónapja barfozunk, szintén sztaffival. Mehet neki minden nyersen kivéve disznó, vaddisznó. Ne daráld le neki, adhatod nagyobb darabokban, vagy akár egészben is prey-nél pl komplett nyulakat adnak oda szőrösen (bár ez már nekem is sok :) ) nálunk csodaszép lett a kutya szőre, csak úgy ragyog mint babakorában, és formára is egyre szebb. Kiegészítőnek adhatsz neki zöldkagylót, én lucernaport és lazacolajat is adok ha a gyümölcs/zöldségre locsolom, nem hagyja legalább ott. Nálunk most pl lazac, marha máj, csirke nyak a menü reszelt répával :)
Van több fb csoport is akik ezzel etetnek, érdemes mindbe belépni, mert nagyon olcsón lehet nyesedéket, kiegészítőket beszerezni. pl 12kg lazacot vettem kőkemény 4000 forintért :)
Tavaly került hozzám ideiglenesbe egy mentett szuka amerikai bulldog, 26 kilósan. 5 hónapot vigyáztam rá, de 46 kilósan "adtam tovább". Nem a tesco-s táptól sovány. Nekem állatorvos mondta, hogy vegyek neki Darling-ot, Pedigree-t, mert azoktól felszedi a kilókat, utána kaphat normális tápot. Hetente 1-2 alkalommal főztem neki fél kiló csirke farhátat, egy zacskó rizzsel. Elég hamar rendbe jött, pedig kórósan sovány volt.
Egyébként nem értem a felháborodásod, nem értem mi a probléma az ivartalanítással. ???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!