A kutyám kihányja az ételt, kezelés ellenére is, valami
tapasztalat?
Figyelt kérdés
Karácsonykor kezdődött, hogy néha hányt egyet, de nem mindig és nem mindent. Kedve, étvágya, széktlete változatlan volt. Nem hányta ki a vizet és nem hányt mindig, mint egy virusfertézésnél. Aztán elmúlt, de újév után kezdődött újra, hogy a vacsorát reggelre kihányta. Harmadikán reggel az orvosnál azt modnták bronchitise van, bár mondtam, hogy nem köhög. Elkezdtük az antibiotikumot, semmi változás. Tegnap már kértem, hogy újra vizsgálják meg, mert sztem nem az a baja. Tegnap óta vénásan kap metronidazolumot is és savlekötőt is. A hányás nem habos, nem fehér, nem nyálkás, a széklete normális, de a gyomortartalom kijön. Mi lehet még? 11kor megyünk ma is, de tanácstalan vagyok és már nagyon aggódok.Az állatorvosunk jó és ismeri a kutyát, bár még sohasem volt beteg (2 éves vizsla), megbizok benne, de azt érzem standard gyógymódot követünk és elcsúszunk az igazi ok mellett.
Fogok irni holnap, ha majd odajutok. A mütétet is megvárom reggel és mellette leszek, viszem a plédjét is, este majd hazahozom úgy egyeztünk az orvossal (persze, ha minden rendben megy majd) és vigyázok rá ejszaka is, mellé költözök. Aztán majd beviszem a további szurikra, kötözésre.Gondolom igy lesz.
Sajnos a leves és a viz is kijött most belőle, pedig az eddig átment, a kontrasztanyaggal hányta ki, de reggelig már csak megleszünk, ha ma kapott infúzióban cuccokat.Figyelem, mást nem tudok tenni egyelőre :(
2014. jan. 6. 19:27
12/18 A kérdező kommentje:
Ez már nem szorosan kapcsolódik a kérdésemhez, de szerintem nagyon hasznos infó (gondolkodtam is, hogy főfalra is ki kellene irni valahogy), hogy ma reggel beszéltem a kutyám tenyésztőjével és telefonon keresztül, az elmondásomból ő simán mondta a mai orvos-látogatás előtt, hogy idegen test lesz az. Számomra az bizonyosodott be, hogy a tapasztalat, az odafigyelés, a rutin sokkal, de sokkal többet ér még egy orvosi diplománál is néha...eddig is tudtam, hogy nagyon jó helyről vettem a kutyámat, ma újra meggyőződhettem róla. Tényleg érdemes ezt szem előtt tartani, mert az, hogy ilyen viszonyban vagyunk a mai napig, hogy igy követi a kutyái sorsát néha akár életet menthet. Nekem is sokat segitett ma, mikor az orvoshoz mentem.
2014. jan. 6. 19:54
13/18 anonim válasza:
mi volt az idegen test? valami fém golyó?szerencsére nem okozott elzáródást!
jobbulást a kutyusnak, majd írd meg mi lett vele.
2014. jan. 7. 10:49
14/18 anonim válasza:
Vissza-visszanéztem ma többször, de még mindig semmi. A műtét viszont reggel volt... Nagyon várom már a (jó!!) híreket!
2014. jan. 7. 20:30
15/18 anonim válasza:
Még mindig semmi hír... :-(
2014. jan. 9. 07:47
16/18 anonim válasza:
Remélhetőleg csak a kutyussal van és semmi gond csak nincs ideje...
2014. jan. 9. 09:16
17/18 anonim válasza:
Remélem én is.
2014. jan. 9. 12:36
18/18 ImPPP válasza:
Sziasztok! - látom, hogy régi a poszt.
Szeretnék érdeklődni, hogy lehet tudni mi lett a kutyussal?
Remélem azóta minden rendben megoldódott! ♡
Köszönöm szépen a segítséget, ha valaki megtenné , hogy leírja!♡
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!