Amerikai staffordshire terrier első kutyának?
Nemsokára kertes házba költözünk, és kaphatok egy kutyát.:)
Egyik ismerősömnek van egy szuka amstaffja, akivel nagyon sok időt töltöttem, és nagyon tetszik ez a fajta, a külleme és a jelleme is.:)
Szeretnék ilyen kutyust, de félek, hogy esetleg nem tudom kézben tartani, és elkanászodik.:/
Két öcsém van még, egy 9 és egy 12 éves, ezért fontos, hogy a kutya szeresse a gyerekeket, és állítólag a staffi imádja őket.:)
Ti mit gondoltok?:)
16l
Határozott, következetes nevelést igényel, ha nem tudod kézben tartani, könnyen baj lehet belőle. Nem első kutyának való. Első kutyával sok mindent elront az ember, nem mindegy, h mindezt milyen kutyával teszi.
Egyébként gondolom azért írtad, h nem sokára családi házba költöztök és kaphatsz egy kutyát, mert kint tartatnád, ugye?
A staffik nem alkalmasak a rövid szőrük miatt a kinti tartásra.
Természetesen bennt tartanám, de az udvaron elszaladgálhatna, amikor épp nincs sétáltatva.:)
De akkor leteszek róla, a kutyusnak sem lenne így jó:/
Milyen nagytestű, gyermekszerető és jó házőrző kutyát tudnátok ajánlani? Ami nem túl domináns.;)
És ha domináns nem jelent veszélyt ránk? Vagy csak idegenekkel és más kutyákkal szemben domináns? Első kutyásnak megfelel?
(Elnézést a sok kérdésért:))
A staffi természetesen tartható kint, nem kell bevinned a lakásba, csak télre kell neki hőszigetelt kutyaól.
Nagyon emberszeretőek, a gyerekekhez is türelmesek.
Én is első kutyának választottam ezt a fajtát, de alapból volt érzékem a kutyákhoz.
Tény, hogy nem egy olyan fajta, amivel csak játszani kell, meg babusgatni, mert bizony kőkeményen kell fogni az akaratos természete miatt, hiszen terrierről van szó.
Hát nem tudom, azt olvasom mindenhol, hogy a corsohoz is tapasztalt kéz kell..
Most nézek labradort, boxert:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!