Kérdem én! Ha annyi gondot okoz a szaporítás akkor miért nem csinálnak ellene törvényt?
csak az a baj, hogy szegény az ország és nagyon kapzsi. nem lehet ezeket megállítani, csak ha a menhelyi kutyákat ivartalanítják (több millió...) és a rendelőkbe jövő keverékeket is. mondjuk ha egy szikét kihipózol akkor kb 4-5 alkalommal használható!
de szerintem ha az állam támogatna akkor összejönne...
Törvénnyel a szaporítás ellen? Szerintem semmit nem érne. Állatvédelmi törvényünk (is) van, még is alig tartják be az emberek!
Nem feltétlenül az ivartalanításra kellene helyezni a hangsúlyt.
Sokan azért szaporítanak, mert ebből jutnak némi haszonhoz. Képzeld el h mindenféle moslékkal eteti a kutyát, fedezteti, leelleti, se oltás, se féreghajtás. A kicsiket is valami sz@rral eteti és már 6hetesen oda adja több tízezer forintért. Egyszerre születik akár 6-8kiskutyája is. Kiskutyánként akár 10ezret, 10ezreket keres ha ügyes! És ezt évente kétszer el tudja játszani.
Iszonyatos!
Szerintem arra kellene helyezni a hangsúlyt,h az ilyen emberektől ne vegyenek kutyát!
Ha a szaporítokat megfognák azzal, hogy csak beoltott és ivartalanított kutyát adhatnak el akkor már nem lenne jo uzlet a szaporítás. Sajnos minden torvénynek megtalálják a kiskapuját.
Nem tudom milyenek a torvények MO -on, itt Szlovákiában minden kutya után adot kell fizetni. Sajnos ezt sem lehet teljesen betartatni, mert ki fog járni házrol házra, hogy van e a gazdinak kutyája (Vagy eloszedjuk a komunista rendszer besúgoit, hogy jelentsék fel a kutyatarto gazdikat?) Ezen kivul mindenutt akadnak koborkutyák amelyek úgy szaporodnak ahogyan akarnak.
Naponta nézem a TV-ben az ANIMALPLANET c. musort. Ott kozadakozásbol építettek korházakat és kulonbozo menhelyeket, ahová elviszik a rossz korulmények kozé kerult állatokat, és segítenek azokon is akiknek nincs elegendo anyagi keretjuk az állat ivartalanítására. Az olyan szaporítokat ahol egy szuka évente 2x ellik szintén oda sorolnám az állatkínzok kozé es megbírságolnám. Sokféle modszerrel meg lehetne legalább fékezni, ha már nem megállítani a szaporítokat, de hol van ezeknek a Kozépeuropai kiss államoknak annyi pénze, hogy ilyen intézményeket fen tudjanak tartani. Nálunk a hajléktalanoknak se nincs olyan ellátásuk mint az USA ban az állatoknak.Itt akármit is csinálnak az állatvédok, amíg nem lesz anyagi keret a dolgok megváltoztatására, addig semilyen torvény nem csinál itt rendet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!