Hogy adjak be neki gyógyszert?
Azért bírom a profi hozzászólásokat, főleg azokét akiknek olyan méretű kutyájuk van, hogy ráülhetnek,elkaphajták a fejét stb.
Egy 3 kg-os ebet fogj meg stabilan, a feje kisebb mint a kezed, az orr részére sem tudsz ráfogni és nyomd le a torkán a gyógyszert ....megnézem:)
Én is jártam így tehát amikor megfogtam a kuyát finoman olyan fejrázási rohamot kapott, hogy eleresztettem mert féltem, hogy rosszul lesz.
Aztán addig pakolgattam sajtba, májkrémbe amig egyszercsak tényleg lenyelte:)
Ha beteg valamelyik kutya, mindig van itthon egy rúd kenőmájas, vagy krémsajt, nálunk ezek váltak be. Ahogy valaki írta is, ezeket nem rágja csak nyeli. Kap először egy kóstolót, aztán egy amikor már kellőképpen ráizgult, akkor kapja "belecsavarva" a gyógyszert és észre sem veszi, hogy benyelte.
A lefogós, szájfeszítős, bedobós, erőszakolós módszert csak akkor alkalmazzuk, ha ez semmiképpen nem akar működni.
Az ivósokat általában egy kevéske húslevesben, vagy 100%-os gyümölcslében oldjuk fel, úgy nyeli mint kacsa a nokedlit, fényesre nyalja a tálat, nem kell oda fecskendő. :D
Egyébként nagytestű kutyánál sem kell feszíteni a pofát, kicsinél meg pláne nem. Az állkapcsát meg lehet úgy nyomni, hogy akaratlanul is kinyissa a száját, csak egy másik ember kell, aki addig beteszi a megfelelő helyre a kapszulát/tablettát. Én ezt nem tartom túlzottan barátságos módszernek így csak akkor alkalmazzuk, ha nagyon muszáj. Nem tudjuk olyan ügyesen kivitelezni, ahogy a dokink szokta, így meg csak szenved és próbál szabadulni a kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!