Milyen gyógyszert adjak a cicámnak húgyuti fertőzésre?
Jobb volna, ha megbeszélnéd az állatorvossal! A mi cicánknak is be volt gyulladva a hólyagja, sajnos nekünk sem volt sok pénzünk, de nagyon megértő volt a doki, és próbálta úgy kalkulálni, hogy beleférjen a pénztárcánkba. Így is 30ezer forint volt. A hólyaggyulladás mellé még homok is volt benne, szóval el is dugult neki... Nagyon szenvedett, megkatéterezték, véreset pisilt folyamatosan és nagyon agresszív volt. Ezzel nem szabad viccelni, a mi cicánk majdnem belehalt.. Már azon is gondolkodtunk, hogy elaltatjuk, de szerencsére erőre kapott és meggyógyult :) Ez pár hete történt azóta speciális tápot is kap, ami segít kimosni a bacikat a hólyagjából. Cystocure nevű gyógyszert is adunk neki folyamatosan, alsó-húgyúti fertőzésekre való, de ezt is állatorvos adja, és 5ezer ft az ára is :S
Ha sajnálod rá a pénzt, akkor a cicád meg fog halni. Ha megértő az állatdokid, akkor megpróbál majd úgy segíteni, hogy nektek is, neki is, cicának is jó legyen!
Szia! Én a helyedben mindenképpen elvinném másik állatorvoshoz is. Sajnos rossz tapasztalat, de megosztom veled, hátha a ti orvosotok is egy ilyen.....
Az előző cicám nagyon beteg volt és több hónapon át vittem orvoshoz. A doki mindig írt fel gyógyszereket, meg adott neki szurit és mindig abban a hitben tartott,hogy ne aggódjak,rendbe fog jönni. Fél év után döntöttem úgy, hogy elviszem másik dokihoz megnézetni és a véleményét kérni. Az az orvos kerek perec megmondta, hogy az alatt a fél év alatt csak rosszabb lett, nem jobb, és még akkor műteni kellett volna (aminek a lehetőségéről még csak nem is tett említést a másik orvos). Pár héttől később pedig a cicám elpusztult...
Ha ő is a műtét mellett van, akkor mindenképp kérd!! A legtöbb orvos bele szokott menni abba is, hogy a pénzügyi hátteredre tekintettel kevesebbet kérjen.
Ne haragudj, nem akartalak megsérteni:) Csak el szerettem volna mondani, hogyha fontos a cica, próbáld meg kiharcolni a dokinál, hátha megértő. Nekünk párszor a vizsgálati díjat elengedte (3500ft csak az, hogy ránéz), és már az is sok pénz!
Ha többször jár alomra, akkor lehet, hogy neki is eldugult (ha kan macska, erre nagyobb az esély) és az nagyon veszélyes, a mi cicánknak tojásnyi volt már a hólyagja, mikor lecsapolták! Képzelheted fogy fájt neki, ülni nem bírt, menni meg pláne nem!
Remélem meggyógyul a cicád!
Az esetek nagy részében - főleg ha kiújul az antibiotikumos kezelés után - a húgykő miatt pisilnek véreset a cicák. Nem is értem hogy erre miért nem vizsgálta meg a dokid... Próbáld mag Royal Canin Urinary S/O táppal etetni. Ez nem olcsó sajnos, de nagy ksizerelésben elvislehető az ára. 11-12 000 Ft egy 6 kilós csomag, de az egy cicának 2 hónapig elég! Ponotsan tarsd be az adagolását, és ezen kívül semmit de semmit ne adj neki enni. Még egy árva jutalomfalatot sem! Ez nagyon fontos!
Sajnos nem biztos hogy ez a baja a cicádnak, de nálam a doki ugyan ezekre a tünetekre különösebb vizsgáatok nélkül ezt diagnosztizálta, és ez a táp segített. De amint mást kap enni, megint véreset pisil...
Itt egy rövid leírás a tápról:
Sima állatkereskedésben nem kapsz ilyet, csak állatgyógyszertárban.
Remélem tudtam segíteni, és van módod ezt kipróbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!