Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Elpusztulhat-e a kutyám, ha a...

Elpusztulhat-e a kutyám, ha a mérgezett egeret megeszi?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szántóföld szélén lakunk, és néha betéved hozzánk egy-egy egér! Van kirakva egérméreg, olyan helyre, ahol a kutya nem férhet hozzá. De mi van akkor, ha az egér beleeszik, és mondjuk félhulla állapotban a kutyám elkapja, és megeszi.

Vagy esetleg a tetemet megrágcsálja.

Aggaszt a dolog, mert kis testű kutyám van (yorki), és már vadászott le egeret!

Büszkén be is mutatta a hullát! :S

Szóval lehet baja, ha elkapja, vagy megeszi a mérgezett egeret?

2009. nov. 27. 11:54
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Ezek Űregerek!

Nem mennek rá a ragacsra, és a hagyományos egérfogóra is tojnak megasról, csak a méreg vált be!

De az élvefogót még nem próbáltuk, majd veszek.

Köszi a segítséget mindenkinek!

2009. nov. 27. 14:31
 12/15 anonim ***** válasza:

1.vagyok.

A macska jó ötlet ám! Ha megérzik a szagát az egerek már attól nem mennek oda. Ha meg mégis...hát ők tudják. :p

2009. nov. 27. 14:58
 13/15 A kérdező kommentje:

Na ha én hazaállítanék egy cicával, akkor én lennék kidobva, kutyástól, macskástól....

Vagy hagyom, a mérget, és vadássza le a kutya. Anno úgyis ez volt az egyik dolga, hiszen terrier....

2009. nov. 27. 15:18
 14/15 anonim ***** válasza:

Tök jó, hogy a kutyád végzi az eredeti munkáját, csakhogy anno nem voltak egérmérgek. Az egér méregbe bele is halhat.

Hogy fogja meg? Meg is cincálja? Meg lehetne tanítani a kutyának, hogy megfoghatja az egeret, de ne rágja és ne is egye meg.

2009. nov. 27. 15:24
 15/15 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem is felejtsd el az egérmérget. Nézd, ha nem eszi meg nem lesz baja, szóval ha csak megöli az egeret, attól a kutyának nem lesz baja, attól lesz baja csak ha megeszi, és így bejuttatja a mérget a saját szervezetébe. Biztosan nem megoldható a macsek egérméreg helyett? Nagyon aranyos tud lenni ám egy cica :) Tévhit, hogy kutya macska barátság nem létezik, bár a yorki harcias,de szerintem nem bántaná a cicát. Ezt tartom a legjobb megoldásnak. Főleg, hogy a macskák ugye imádnak egerészni, ezért bárki bármit mond, én azt tartom a legjobbnak, ha a macska olyan környezetben él, ahol a vadászösztönét is tudja fitogtatni :)
2009. nov. 27. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!