Sétáltattam a kutyámat, és elvolt engedve ugye itt a szabad tisztáson. Egy ház elé a kerítésen kívülre kivolt doba kettő zsömle. Már megvolt keményedve. Megyek, és a kutyám szájába látok valamit. Hát kettő szömle volt. Kivettem a szájából. És eldobtam. Nem volt rászórva semmi, meg nem volt nedves, megszagoltam, és zsömle szaga volt. Kivettem a szájából, csak kb. egy falatott nyelhetett le. Mert nem akarta elengedni, és úgy vettem ki. Lehetet, hogy mérgezett volt? Mert mit keres két zsömle a kerítésen kívűl egy üres területen. Nem volt sehova kiírva, hogy méreg, vagy ilyesmi rókáknak. A ház kerítése elé volt lerakva, és ott volt bennt 2 kutya is. Lehetett mérgezett? És attól az egy falattól lehet valami baja a kutyámnak?
Szerintem nem lehetett mérgezett a zsömle. Lehet, hogy valaki ott dobta el, vagy esetleg kiesett a kukából. Zsömlét nem igazán szokás mérgezni. 1 falattól amúgy sem lehet sok baja, de ha aggódsz, figyeld a kutyádat és adj neki sok vizet.
2010. márc. 8. 15:53
2/11 anonim válasza:
te hány rókát láttál már zsömlét zabálni? én úgy tudom inkább a tyúkól felé tendálnak, vagy városban a kuka hústartalmú darabjaira...
2010. márc. 8. 16:08
3/11 anonim válasza:
ha valaki mérgezni szeretne állatot, akkor húsba teszi. Nyilván azt szivesebben megeszik a kutyák mint a zsemlét.
Na meg zsemlébe hogy raknának mérget??
ne aggódj, nem lesz semmi baja a kutyusnak.
(lehet h a kóbor kutyáknak rakta ki valaki)
2010. márc. 8. 16:22
4/11 anonim válasza:
általános iskolás gyerekek megnemevett uzsonnája amit eldonak nehogyanyuci észrevegye
2010. márc. 8. 16:24
5/11 A kérdező kommentje:
Jó, mittudom én????? Én nem szoktam állatokat mérgezni, ergo honnan tudjam mibe kell tenni a mérget...
2010. márc. 8. 16:30
6/11 A kérdező kommentje:
És ismerösöm vadász, és mondta egyszer, hogy szoktak kitenni rókának mérget... Most én nem figyeltem, és nem kérdeztem, hogy mibe teszik ki, és nem vagyok vadász se!
2010. márc. 8. 16:31
7/11 anonim válasza:
bármi.lehet
de.nyugi:) biztosan.nem :)
2010. márc. 8. 16:40
8/11 anonim válasza:
Tanítsd meg a kutyádat arra, hogy csak tőled fogadjon el élelmet, és azt is csak akkor egye meg, ha megengeded neki. Egyszer talán az életét mentheted meg ezzel.
lakott területen belül nem immunizálják a vadon élő állatokat kitett csalival, ha jól tudom.
2010. márc. 8. 16:52
9/11 anonim válasza:
Mi régebben hazafelé menet találtunk egy eldobott fél kenyeret. Még langyos volt, kicsit hangyás, lesöpörtük és megettük. Tök finom volt, és senkinek semmi baja nem lett tőle. Hogy mi a frászt csinált ott egy fél kenyér a játszótér mellett a lépcsőházaknál, azt nem tudjuk, de jó volt. (jó hát kicsit be voltunk rúgva, manapság már meg nem enném a kenyeret a fűből, de semmmi bajunk nem lett)
Amúgy én is ejtettem már el ilyesmit, a különbség az, hoyg szentségelek, felszedem, és kidobom, másnem otthon. De több igénytelen van, aki otthagyja ahol elejtette.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!