Miért olyan bonyolult tenyésztőtől kutyát venni?
Az én tapasztalatom szerint sem ez az általános. Legalább is akiket én ismerek azok kedvesek, segitőkészek meg hobbyra is adnak kutyát, persze nem fűnek fának, de ha valakivel elbeszélgetnek és megfelelő akkor simán. Én ezt inkább ritka fajtánál tudom elképzelni, hogy igy van.
A betegséget egyébként száz százalékban persze nem lehet kizárni sajnos, de azért elég ritka eset, hogy tenyésztőnél előforduljon, megesni megeshet. De képzeld el, hogy ha egy körültekintő tenyésztőnél is becsúszhat betegség, akkor egy szaporitónál mennyivel növekszik ennek az esélye?
"szóval nem lehet azt mondani, hogyha tk-s kutyát veszel, akkor tuti nem lesz baja és nem kell rá költeni csak mindenki úgy írja itt hogy tk-s kutyát vegyél, mintha akkora választék lenne, miközben egyáltalán nem."
Ezzel az érveléssel nehéz vitatkozni, hiszen nincs benne semmi konkrétum, csak a te egyszemélyes, egykutyás (és egy fajtában szerzett) tapasztalatodból általánosítassz. Ráadásul az egészség csak egy tényező a sok közül, ami miatt a tenyésztőket ajánlgatjuk a szaporítók helyett. Ha az egészséget kivesszük a képletből, még akkor is a tenyésztők felé hajlik a mérleg nyelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!