Pomerániai törpe spitz tartók! Milyen tulajdonságai vannak a törpe spitznek? Illetve hol tartható stb. szerintetek 25000 ft-ért kapok kölyköt?
A törpespitz, azaz a pomerániai a legkisebb méretű spitz. Eleven, vidám kiskutya, ám a bundája rendszeres ápolást és kozmetikázást kíván. Kinti-benti kutyának vagy lakásban ideális tartani, semmiképp sem kerti dísznek.
25.000 forintért sehol nem fogsz kapni pomit, max csak egy arra hasonlító keverék kutyát. Egy fajtatiszta, ízig-vérig pomerániai ára 300.000 forintnál kezdődik. Csak tenyésztőtől szabad venni, akiknek a kutyái szűrve vannak genetikai betegségekre (patella meg ilyenek).
Náluk érdeklődj:
Drágám,egy pomi 250.000 ezertől indul,nem sz.ros 25-től :D
A pomerániai törpe spitz a kutya hivatalos neve.Amit az apródon meg jófogáson árulnak,az köszönőviszonyba sincs vele.
Egy fajtatiszta egészséges pomi 200-250 ezer ft-tól a csillagos égig kapható.És nem is adják akárkinek.
Sokan akarnak,mert "cuki" de nem kezelik kutyaként,meg pénzt akarnak belőle csinálni.A tenyésztők meglehetősen válogatósak kinek adnak el kutyát.
Tenyésztőt úgy találsz,hogy beírod a google-be,hogy pomerániai törpe spitz kennel,kihozza ezt az oldalt
Itt láthatod,hogy kb. 5 regisztrált tenyésztő,kennelnév van hazánkban,és ott vannak a weboldalcímek is.
Azok úgy fajtatiszták,ahogy én apáca.
Egy fajtatiszta kutyát,törzskönyvvel,szerződéssel,egészségügyi garanciával adnak,8 hetes kora után lehet elvinni.A tenyésztő rendelkezik kennelnévvel,a kutyái pedig a kötelező fajtára jellemző betegségekre való szűréssel,tenyészszemlével és kiállítási eredménnyel.
Ezek költségét összeadva,egy bármilyen fajtatiszta kutya 80 ezernél kezdődik,de inkább 100 ezer és a határ a csillagos ég.
A pomi pedig különösen drága.
A ti kutyáitok mezei szaporítótól vannak,akik találomra összeraktak 2 hasonló kutyát,mindenféle tudás és genetikai ismeret nélkül.
Legjobb szívvel is fajtajellegű keveréknek minősülnek.
6 ezer ft-ért az első 3 kötelező oltása nincs meg egy kölyöknek,nemhogy még a törzskönyv,a kaja,az előszűrések árai stb.
Kutyát meg nem küllem alapján veszünk magunkhoz,hanem jellem alapján.Olyan kutyát kell választani,akinek a jelleme és/vagy fajtára jellemző tulajdonságai beleillenek a hétköznapi életünkbe.
Pl. ha otthonülő lustálkodós ember vagyok,akkor nem veszek terriert,mert nem lesz boldog sem a kutya sem én.
Ha egy sportos,túrázós ember vagyok,akkor nem veszek magamhoz francia buldogot,mert a kutyát egy nyári futás alkalmával jó eséllyel megöli a hőguta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!