Segítő kutyákat hova szabad bevinni?
Borzasztó, hogy egy bankkal is harcolni kell, hogy bemehessen egy kutya. Nem csak segítő, akármilyen.
Egyszer én is megkérdeztem, árulják már el, hogy mi kárt tud tenni bennük a kutyám?
OK, hogy a henteshez nem viszem be, meg a kórházba sem beteglátogatónak. Még a pékséget is hajlandó vagyok kikerülni. De volt már olyan, hogy a cukrászdába behívtak. A bankban meg a postán semmi olyan nincs, ami egy kutya számára érdekes lenne.
A debill biztonsági őr meg meg visít az örömtől, hogy végre intézkedhet és nem csak egyirányba bambul egész nap.
Egyébként az előfordlhat, hogy amikor nem akarnak beengedni, akkor az
"1/1986. (II. 21.) ÉVM - EüM
együttes rendelet a köztisztasággal és a települési szilárd hulladékkal összefüggő tevékenységekről"
rendeletre hivatkoznak, amiben az áll, hogy
"13.§
(1) Élelmiszer- és vendéglátó üzemekbe, üzletekbe, helyiségekbe, szórakozóhelyekre, játszóterekre, egészségügyi intézményekbe, bölcsődékbe, óvodákba, iskolákba, strandokra ebeket - az üzemeltető által meghatározott feltételek mellett, a vakvezető kutya kivételével - még pórázon sem szabad bevinni."
Ez a hivatkozási alap könnyen "kilőhető", ugyanis ezt a paragrafust a "383/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdésének – 351/2008. (XII. 31.) Korm. rendelet 4.§ (2) bekezdése szerint módosított – s) pontja" hatályon kívül helyezte.
Tehát ha nem engednek be, azzal komoly büntetést kockáztatnak.
ma 16:13
A bankba és bármilyen helyre bevitt kutyánál arra is figyelemmel kell lennie az üzemeltetőnek, hogy oda olyanok is járnak, akik nem kutyakedvelők.Ahol a tulaj engedi, az az ő döntése. Simán vannak olyan helyzetek, amikor kutya nélkül is lehet elintézni dolgokat. Még mindig illik azokra is gondolni, akik nem csipázzák a kutyásokat. Elég az is, ha a segítő kutyáknak megadják azt, ami jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!