Segítő kutyákat hova szabad bevinni?
Figyelt kérdés
#segítőkkutya
2013. dec. 23. 13:05
2/24 anonim válasza:
Gondolom vakvezetőre gondolt, ha igen akkor bárhová!
3/24 A kérdező kommentje:
Hallássérült segítő kutyára gondoltam. Úgy tudom, hogy bolt függő ez is, de elvileg bármilyen szabadtéri helyre vihetem állatkert, vidámpark, de volt már, hogy szupermárketbe is lehetett vinni. Viszont hivatalosan nincs papír, hogy hova lehet és hova nem.
2013. dec. 23. 13:10
4/24 anonim válasza:
Szerintem ha látják hogy "mi a helyzet", sehol se fognak tiltakozni. Nálunk az egyetemen egy vak lány jött be így a kutyájával a könyvtárba, ezt csak példának mondom, hogy ott se volt semmi baj.
5/24 anonim válasza:
Ha nincs papír, akkor oda, ahová beengedik. Ha van, akkor mindenhová, ahová bárki más is bemehet, de ha jól tudom, csakis azzal a személlyel, akit a kutya segít. Tehát családtaggal, bárki mással csak oda mehet be, ahová bármelyik másik kutya is.
6/24 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy mindenhova lehet! Annyi, hogy egy vak nő nyilatkozta egyszer, hogy hiába uszodába is lehetne, ő nem akarja borzolni a kedélyeket. De elvileg oda is lehetne! Csodálkozom, hogy a kiképző szervezeted nem segít ebben, hisz ők biztosan tudják a jogszabályokat.
7/24 A kérdező kommentje:
Van papírom arról, hogy siket vagyok a kutyámnak is van, hogy segítő mégis mindig azzal jönnek, hogy csak vakvezető vagy mozgássérültet segítő mehet.
2013. dec. 23. 13:19
8/24 anonim válasza:
Mindenhová bemehet azzal a személlyel, akihez tartozik (akinek a segítő kutyája) és ahová az illető amúgy bemehet. Törvény van róla. Ha nem akarnak beengedni, akkor jegyzőkönyvet kell felvetetni róla két tanúval aláíratva és mehet az ügy az "egyenlő bánásmód hatósághoz", vagy valami hasonló szervhez. (Természetesen a kutyára kötelező a megjelölés és az papíroknak is rendben kelle lennie.) Keresd elő a vonatkozó rendeletet és mindig tartsd magadnál!
10/24 anonim válasza:
Igen, sajnos én is hallottam, hogy harcolni kell. De én is úgy tudom, hogy nincs különbség a vakvezető és a mozgássérült-segítőhöz képest. Az összes segítőkutya egy kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!