Nekem való lenne?
Figyelt kérdés
Milyen tulajdonságokkal rendelkező gazdáknak ajánlanátok a következő fajtákat:kanári szigeteki,cane corso,argentin dog,rottweiler. Szeretnék majd egy kiskutyát és kíváncsi vagyok,hogy megfelelő vagyok e a feladatra. Ne azt kérdezzétek, hogy én milyen vagyok, csak azt írjátok le, hogy szerintetek milyen gazdának valók ezek a fajták.2013. dec. 18. 12:48
11/14 anonim 

válasza:

igen a retrieverekkel nagy gáz van szaporítók ontják a kiskutyákat mindenféle kontrol nélkül. a 90% ideg gyenge vagy viselkedés zavaros. ösztön készletük gyakran hiányos. pl ha nem apportos nem volna szabad tenyészteni de hát kit érdekel amikor olyan aranyos. olyat is láttam amelyik félt a víztől. egy labiban semmi agresszió nem lehet alapból mert úgy volt szelektálva. a harapós morgós labi valószinűleg idegbeteg és nem nevelési gond miatt lett ilyen, ez meggyőződésem.
12/14 anonim 

válasza:

Argentin dogom van. Nehéz kutya, elsőnek tényleg nem ajánlatos. Nagyon következetesnek kell lenned, mindennap, minden percben, amikor vele vagy. Nálunk szerencsére könnyen ment, mert azonnal elfogadott, de sok rémsztorit tudnék mesélni. Néha napján ő is megőrül kicsit, főleg a behívást volt nehéz megtanítani. Ő gondolt egyet, és akkor ment. Hiába szóltam, nem érdekelte. Keresi a kiskapukat. Nagyon intelligens kutya, simán "túl jár az eszeden" ha nem figyelsz. Ha kiskorban elrontod a nevelést, pl. nem tanul meg rendesen pórázon sétálni, akkor nagyon nehéz dolgod lesz vele később. Persze, egyedfüggő is, de azért az argentin dog, az argentin dog:) Egy gyönyörű, okos, csodálatos, imádni való kutya, aki makacs és önfejű.
13/14 Imola Ágnes 

válasza:

9-es. Nem azt mondtam, hogy nem kell szeretet egy rotinak, magam is rotis vagyok, többek között. Borzasztó szeretetéhesek, és utolsó vérükig szeretik a gazdájukat. DE egygazdás kutyák, és stabil határozott vezető kell nekik, különben a maguk döntései szerint élnek. Ahogyan te leírtad, és amit te leírtál, illetve a többi hozzászóló, az mind igaz, de a tapasztalataid alapján egy gazda kiválasztáskor ezeket mennyire tartja be? Minden gazda azt hiszi magáról, hogy határozott, aztán majd jönnek a problémák. Én messze nem ledominálásról beszélek, nem is szigorrol, de ha egy rotival nem vagy következetes, nem vagy határozott, akkor sok baj lesz még vele. Ha a kérdezőnek így magyarázod el, akkor átsiklik a fonotsabb dologk felett, mint pl. a határozottság, mondván persze, én határozott vagyok. És azért emeltem ki a rotit, mert együtt élek vele,besegítek egy tenyésztőnek etetni, tudom milyen. Tudod jól, mennyi hasonló kutya van rossz kezekben, minden kiképző tudja...
14/14 Imola Ágnes 

válasza:

"Mert egy kutyának nem szeretet, hanem vezető kell." ez a mondatom tényleg téves, átjavítanám : Mert egy kutyának elsősorban nem szeretet, hanem vezető kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!