Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nekem való lenne?

Nekem való lenne?

Figyelt kérdés
Milyen tulajdonságokkal rendelkező gazdáknak ajánlanátok a következő fajtákat:kanári szigeteki,cane corso,argentin dog,rottweiler. Szeretnék majd egy kiskutyát és kíváncsi vagyok,hogy megfelelő vagyok e a feladatra. Ne azt kérdezzétek, hogy én milyen vagyok, csak azt írjátok le, hogy szerintetek milyen gazdának valók ezek a fajták.
2013. dec. 18. 12:48
1 2
 1/14 Imola Ágnes ***** válasza:
86%
Tapasztalt kutyás, aki határozott, autoriter személyiség. Olyan ember, aki ismeri a kutya viselkedését, ismeri a kiképzés alapjait. Továbbá olyan ember kell legyen, aki felelősséggel tud egy ilyen kutyát tartani, mert a nem jól tartott kutya közveszélyes is lehet, és ez mindíg a gazda hibája. Olyan ember való ezekhez a kutyákhoz, aki sem időt, sem energiát nem sajnál a nevelésükre. Olyan ember való ilyen kutyához, aki stabil háttérrel rendelkezik, rendezett az élete, és stabil vezető tud lenni egy ilyen kutya mellett.
2013. dec. 18. 13:04
 2/14 sippara ***** válasza:
71%
Nem tudnám Imolánál jobban leírni, szerintem nem is lehet.
2013. dec. 18. 13:33
 3/14 Imola Ágnes ***** válasza:
100%
Off: Kösz, Sippara:P
2013. dec. 18. 13:45
 4/14 anonim ***** válasza:
48%

olyan ember való az ilyesmi kutyákhoz, amilyen egy német-juhászhoz óriás snacihoz vagy egy dobihoz. határozott, természetes tekintéllyel kell rendelkeznie az illetőnek. Ezeket a kutyákat sem kell másképpen nevelni mint egy németjucit az is be tud gorombulni nagyon:)szerintem túl van ez a dolog spilázva már egy kicsit. egy családban felnevelkedő kutyával ha normálisan van foglalkozva vele és nincs ütve vágva, nincs kirakva egyedül az udvarra ne adj isten láncra verve, semmi gond nem lesz. nyilván egy két szabályt be kell tartani. ha nagyon parázol a kutyáktól ( a kérdésből azt szűröm le hogy kétségeid vannak) akkor vegyél szukát, azokkal még könnyebb kijönni. de egyet ne felejts el: arról a kutyáról beszélünk amit te 8 hetes korától nevelsz tanítgatod, játszol vele ő meg nyalizza a füledet. ölbe veszed, babusgatod, aztán jön a közös munka ültetés behívás fektetés labdázás bot dobálás stb. mi lehet itt a bökkenő?

ilyen gazdi kell a kutyáknak. mindegy minek hívják azt a kutyát, ha következetesen, szeretetben (nem majom szeretet) felnevelsz egy kiskutyát akkor az kezelhető lesz. mert a kutyák ehhez alkalmazkodtak 50000 éve kb hogy az emberrel együtt tudjanak élni és működni.

2013. dec. 18. 14:43
 5/14 Imola Ágnes ***** válasza:

Nah, ha egy rotit szeretgetsz, meg a füled nyalogatja, meg együtt játszol vele,meg tanítgatod, attól még nagyon is lehet bökkenő. Mert egy kutyának nem szeretet, hanem vezető kell. Főleg egy ilyen kutyának. Nem véletlenül örző-védő fajta, erős, határozott kutyák, és ahhoz, hogy vezesd őket, neked még határozottabbnak kell lenned.

P.S. Ép hétvégén voltam felmérni egy harapós LABRADORT, aki megharapott egy kislányt,lemorrogja a családot, mert szeretgették, etették, nyalogatta a gazdája fülét, csak közben nem volt irányítva, vezetve a kutya, és úgy döntött, hogy majd ő lesz a vezér, és rendre akarta utasítani az egész családot. Ezt a kutyát soha nem ütötték, soha nem volt láncon, rendszeresen sétáltatták, tanítgatták,sőt ül, fekszik, és minden mást megcsinál jutiért....és ez csak egy labrador...ne tudd meg mire képes egy kontrolálatlan roti. Nem való akárkinek.

2013. dec. 18. 14:53
 6/14 anonim ***** válasza:
3-as vagyok. sok lényeges infot írtam a szövegben amik felett elegánsan át siklottál kedves Ágnes. valóban sok az idegbeteg kutya. egy normális rottveilert nem kell terrorizálni meg erőt fitogtatni neki, nem fog csinálni semmi bajt.kevés kiegyensúlyozottabb kutya van mint a roti. imádja a családját. igaz ilyet már nehéz itthon találni:) a retrieverekre kár szót vesztegetni golden vagy labrador tök mindegy szinte csak idiótákkal találkozom:) (magam is kiképző vagyok).
2013. dec. 18. 15:27
 7/14 anonim ***** válasza:
65%
illetve én kiképző vagyok:) 86-tól omse 92ig Sz. Béla bácsinál 92-93 bm dunakeszi, ha tudod mi az:) úgyhogy hidd el láttam már rotit. nem könyvekből tájékozódom. én tul.kép csak arra akrtam kilyukadni hogy azért mert ilyen szép egzotikus nevük van hogy kanári szigeteki, meg alano, megilyen félelmetes mint cane corso stb nem kell különösebb vagy ritka tulajdonság a gazdinak. ezek is kutyák, aki elboldogul egy óriás snacival vagy egy nagy ronda sunyi német juhásszal annak ezekkel sem lesz gondjuk. tehát nem kell szintet ugrani vagy mi.
2013. dec. 18. 15:37
 8/14 anonim ***** válasza:
38%

"a retrieverekre kár szót vesztegetni golden vagy labrador tök mindegy szinte csak idiótákkal találkozom:) (magam is kiképző vagyok)."

no comment

2013. dec. 18. 15:49
 9/14 anonim ***** válasza:
57%

Imola!

Ne írj már olyat, hogy egy rottinak nem kell szeretet!! Ez akkora baromság, hogy már fáj! Nagyon is igénylik a szeretetet, de ez nem keverendő össze az elkényeztetéssel ugyebár. Határozott gazdát igényel, aki képes irányítani, ugyanakkor tud jófej is lenni, illetve sok szeretetet ad neki. A másik véglet az, akik folyton ledominálják a kutyát, mert ettől érzik magukat vezetőnek. Hát ez sem jó.

Egy őrző-védő kutyát, pláne, ha "használni" is akarnak, akkor nem szabad folyton ledominálni, ugyanakkor bizonyos határokat szabni kell! Mindegy egyed más, de a hozzájuk vezető út az a szeretet, a törődés, ugyanakkor a határozott, de nem keménykedő, ledomináló vezetés!

A másik 3 fajtát nem ismerem.

2013. dec. 18. 15:52
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Ezeket a fajtákat első kutyának SEMMIKÉPP sem ajánlanám. Határozott vezető kell nekik.
2013. dec. 18. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!