Milyen kutya való nekem?
Kutyaiskola mellett akár stafford is.
De ott van a staffbull is,a bullterrier,angol bulldog,cane corso,argentin dog...Ezek elég masszív kutyák,de nem ajánlott mindenkinek.Nem magyar vizsla kategória egyik sem.
Plusz árban is van különbség..amstaffot 100 ezerért már kapsz,még pl. cane corso 150-200,de a bullterrier is 180 az egyik kennelben.
Illetve az argentin dog,cane corso már egy 10-sel többet nyom kilóban,vagy akár 15-tel is,tehát a pénztárcát is jobban ki kell nyitni minden téren.(Ház,táp,orvosi költség,stb.)
Így,hogy nem lehet a családdal,így viszont nem ajánlanám nagyon az amstaffot,mert számára büntetés,ha el van zárva mindenkitől.
Amúgy,ha allergia miatt nem mehet be,de az udvaron van,meg ti foglalkoztok vele,az allergiája ugyanúgy kijön annak a családtagnak.Ez kb. 95%,utána meg nem lenne valami jó,emiatt elpasszolni a kutyát...
Szerintem gondoljátok át még,illetve (gondolom te gyerek vagy a családban) várd meg amíg elköltözöl.
Amúgy ezek mind zömmel makacs kutyák,határozottság és következetesség szükségeltetik.Így a kutyaiskola nagyon ajánlott,főleg hogy magyar vizslád volt.Nem egy kategória.Mindkettőnek megvan a szépsége,de nem igazán hasonlíthatóak össze.
Az allergiás családtag csak jövő nyárig lesz itt, az még egy fél év, szóval az a probléma megoldva, szóval a kutya már velünk is lehet. Hát 17 éves vagyok, de eddig csak vizsláim voltak, velük nőttem fel 2 éves korom óta, az elmúlt 2 évben én gondoztam őket, én fizettem őket, szóval már úgy ismerem az állatokat, viszont most, hogy ők nincsenek, valami masszív kutyát szeretnék.
Az lenne a kérdésem, hogy 30-35 ezer forintos árkategóriában vannak oltott amstaff, esetleg bulldog kiskutyák tenyésztőtől? Mert jelenleg ennyi pénzem van, felszerelés az már van, azt tudtam szerezni:/
Nincs...Még hobbi célra ivartalanítási kötelezettséggel is talán 80 ezer.
Egyszerűen 30-35 ezerből nem tudják biztosítani a kutyának az egészséges élet alapjait.Amibe ugye a szülők is beletartoznak.
Csak az oltások,kaja,féregtelenítés és a chip kb. 20-30 ezer ft/kölyök,és akkor a járulékos költségek,na meg az anyakutya és a garancia a kölykök egészségére,amit ugye előzetes szűrésekkel igazolnak.Azok darabonként 25-30 ezrek,az amstaffnál 2 szűrés kötelező (dp+ataxia) ez máris 50-60 ezer...A kiállítás ára,a felkészülés,a táp,az orvosi költség + az alom felnevelése.Igazából még ha 80-100 ezerért is ad egy kölyköt,akkor is baromira mínuszban van a tenyésztő.De ő ugye nem a pénzért csinálja.
Ha úgyis elköltözik,akkor azt ajánlom,addig gyűjtögess még,mert a kutyaiskola sem olcsó,ráadásul gondolom kölyökkutyát akarsz,azt nem rakhatod ki.Fűtött épületbe sem rakhatod ki,mert még veletek kell lennie a szocializáció miatt.Ráadásul egy tenyésztő sem fog neked kölyköt adni,ha nem a családdal nőne fel.
Ha nem akarsz gyűjtögetni,akkor érdeklődj a fajtamentőknél,ott bőven van kutya,bár elég szigorú a követelés a leendő gazdiktól,de ez teljesen érthető.
Plusz azok általában felnőtt kutyák,így már kiismerték őket.De a fajtamentők sem adnak kintre kutyát,csak kinti-benti tartással,azaz hogy akkor megy be hozzátok a házba,amikor akar.
Várd meg még elköltözik,nyáron egyébként is egyszerűbb,mert suliba szünet van,és addigra pénzed is lesz.
Ambullt mi 90-ért vettünk de ő már idősebb volt azért volt olcsóbb valamennyivel.
Az hogy volt vizslád 17évesen nem meghatározó szerintem ha csak nem te nevelted 7éves korodtól :D
Ezek a kutyák mindmind nagyon nehezek, következetesség nagyon fontos náluk.. Mind hajlamosak vadászni a kutyákra, ha nem jól vannak szocializálva esetleg.
Amúgy anyagilag tényleg ilyen 100-300között vannak ezek a kutyák..
Viszont ahogy írták kinti tartásra nem igazán alkalmasak. Nekem az ambulljaim ilyenkor(0-1fok alatt) már kabátban sétálgatnak... mert ha nem aktívan mozognak akkor dideregnek ^^
Ha nincs pénzed tenyésztett kutyára, akkor nézd meg a fajtamentőket. Náluk legalább fel tudod mérni, hogy valóban fel vagy-e készülve ezekre a kutyákra.
Nézd meg a környéketeken lévő kutyasulik árait. Biztos rá fogsz szorulni a sulira, jobb tudni előre, mivel számolj.
Azért 17 évesen még nem olyan gáz, ha várnod kell az álom beteljesüléséig még pár évet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!