Hogyan zajlik egy szuka kutya ivartalanítása?
Onnan gyalog sincs messze az állatorvosi egyetem, ott azért vannak jó orvosok.
Én egy gennyes méhgyulladásos kutya ivartalanításán voltam bent egyszer.
Normális rendelőben, ahol géppel altatnak ez úgy néz ki, hogy előbb kap egy bódító injekciót, aztán bekötnek egy csövet a légcsőbe, és azon keresztül gázzal altatják, és folyamatosan figyelik géppel a keringést, meg a hőt, meg minden fontos adatot.
Hanyatt a 4 lábánál fogva kikötözik a műtőasztalhoz. Felvágják a hasfalat, és eltávolítják méhet, illetve a petefészkeket.
Ezután összevarják, a belső varratokat felszívódó cérnával, a külsőt majd ki kell venni.
A rendelőben megvárják a teljes ébredést, hogy ne legyen komlikáció, és utána kap egy tölcsért, egy kis antibiotikumot és fájdalomcsillapítót, és visszaadják.
Aznap még sokat fog aludni, úgyhogy emiatt utaznhatnál vele, de óvatosan vezess, mert a friss sebnek a hirtelen mozdulatok nem tesznek azért jót.
Kapsz otthonra antibiotikumot, meg fájdalomcsillapítót, utóbbival azért csínján. 10 nap múlva varratszedés.
A három emelet azért elsőre nem biztos, hogy fog menni, az első pár nap lehet ilyen szempontból bajos. Három nap után meg kutyabaja se lesz :)
Akiteki ne írj már hülyeséget! Azért szívódik fel pár hónap után mert bent marad!
Kérdező! A lépcsőzéssel óvatosan! Varrat szedésig pedig ne engedd el a kutyát a pórázról. Futkosást mellőzzétek, mert ha kiszakadnak a varratok, az nagy gáz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!