Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ugye, nem jó, ha a kutyával...

Ugye, nem jó, ha a kutyával "birkózik" valaki?

Figyelt kérdés
Pár napra vidékre jöttem a nagyapámék lakásába, és nagypapám állandóan birkózni akar a kutyával, ezzel nagyon bevadítja, a kutya harapja, karmolja őt, de ez nem zavarja egyáltalán, újra meg újra hangosan beszél hozzá, erőszakos mozdulatokkal nyúl felé, dörzsöli a hasát, stb. Úgy látom, a kutyának ezzel alapvetően nincs baja, sőt, de szerintem akkor sem tesz jót, ha valaki engedi neki az erőszakosságot. Nem merek szólni nagypapámnak, mert már szóltam emiatt, de megsértődött, hogy neki volt már három kutyája, és tudja, hogy kell bánni velük...
2013. dec. 17. 16:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon fontos, hogy az ember tudjon játszani a kutyájával úgy, hogy az a kutyának jó legyen. Én is engedem vadulni a kutyámat, de egyetlen tiltószóra be kell fejezni. POnt, hogy fejlesztem ezzel azt a képességet, hogy felpörögve, magas ösztönszinten is kontrollálható legyen. Ezért tudom kihívni akkor is, ha másik kutyával kezd el durván játszani, mert le tudom állítani akkor is, ha nagyon pörög. Ha csak pörgeti, de nem kontrollálja, az viszont nem jó. De a nagypapi felé is szerintem jobb kommunikáció, ha arra kéred, hogy birkózzon nyugodtan, de ha szólsz, akkor álljon le, gyakoroljatok együtt.
2013. dec. 17. 16:52
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Milyen erőszakosságot? Te kevered a szezont a fazonnal. Ez játék. A kutya is tudna ártani az embernek és fordítva is. Ha egy kutya erőszakos veled, azt majd megtudod, ne aggódj. Amúgy meg ha valaki tudja nevelni a kutyáját, akkor az nem fogja átlépni a határokat, vagy ha ét is lépi, akkor hamar helyre lesz téve.
2013. dec. 17. 16:55
 3/11 A kérdező kommentje:
Kedves első válaszoló! Igen, jól látod, épp az a baj, hogy kontrollálatlanul csak hergeli. Én is szoktam vele hülyéskedni néha, de olyankor sose ereszti ki a karmait, és nem harap meg, csak nyalogat, esetleg a szájába veszi az ujjamat/kézfejemet, de nem harap rá. Viszont amikor nagypapám csinálja ezt vele, akkor bizony megharapja és megkarmolja. Szerencsére nem sokáig leszünk itt, de attól még zavar a dolog, és érdekelt a kérdés.
2013. dec. 17. 17:16
 4/11 A kérdező kommentje:
Kedves második! Arra az erőszakosságra gondolok, hogy harap és karmol ilyenkor. Lehet, erős szót használtam, de a lényeg, hogy ha én ilyenkor rászólok a kutyára, akkor nem hallgat rám, hiszen közben nagypapám tovább hergeli, nem szól rá, hiába kértem, hogy legyen partner.
2013. dec. 17. 17:20
 5/11 Kutyamániaa:)) válasza:
53%

Kedves kérdező!

Nekem volt és van is kutyám, úgyhogy saját tapasztalatból tudok beszélni.

Nem tudom milyen kutyája van, de az sem mindeggy, hogy egy pitbullal vagy egy Labradorral játszol ilyet. Én a fiú kutyámmal birkózom nyaranta és imádja, de soha nem erőszakosan, ő is csak finoman fogja meg a karom. Tehát ami fontos, hogy milyen a kutya.

Szerintem, ha a kutya tisztában van azzal, hogy kivel, mikor és hol lehet birkózni, akkor ez teljesen normális.

2013. dec. 17. 17:22
 6/11 sippara ***** válasza:
100%
Először is ha ki tudja ereszteni a karmait, sürgősen nézesd meg orvossal, mert nem normális már az sem, hogy képes őket behúzni - a kutyák ilyet nem tudnak :) A nyalogatás, óvatos kéz szájba vevés nem játék, legalábbis a kutyának biztosan nem, ők így játszanak: harapnak, "hadonásznak" (így karmolnak is). Itt az egyetlen probléma az, hogy nagypapa nem partner ennek a kontrollálásában, te pedig nem tudod kontrollálni, és minden egyes sikertelen próbálkozással csak tovább gyengíted a pozíciódat. El kell ezt mondani nagypapának, abból a szempontból megközelítve, hogy ha neki már úgyis volt három kutyája, SEGÍTSEN neked kontrollálni a kutyát - mondjuk úgy, hogy játék közben leállítja, ha szólsz. Hidd el, jobban fog neki tetszeni, ha segíthet, mintha "beleokoskodik az unokája" :) a kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad :)
2013. dec. 17. 17:42
 7/11 anonim ***** válasza:
én is szoktam vele birkózni, engedem hogy kisebbeket csipkedjen ilyenkor, lenyomom a földre, szaladgál, rám ugrál meg akármi, de csak addig megy ez amíg én mondom. ha azt mondom neki hogy elég akkor ő ezt felfogja és elfogadja. ha ezt a kutya betartja akkor szerintem nincsen probléma belőle.
2013. dec. 17. 17:43
 8/11 A kérdező kommentje:

Kedves kutyamánia és sippara!

A Ti hozzászólásaitokat köszönöm a legjobban, segítettetek, hiszen igazat nem igazán adtatok nekem, de indokoltatok, ötletet-segítséget adtatok! :-)

Egyébként egy kistermetű keverékkutyusról van szó. :-)

2013. dec. 17. 17:55
 9/11 anonim ***** válasza:

Én az 50kilós kutyámmal is ilyen durván játszom.. sokszor tök sebes vagyok de ez beletartozik. A kutya tökre élvezi én is harapni harap karmolni karmol ez ezzel jár.

Amíg leáll ha azt modnom tök mindegy..

2013. dec. 17. 23:22
 10/11 anonim ***** válasza:

Én bírkózni és kergetőzni is szoktam a kutyával.

Itthon kispárnákkal "püfölöm" néha... van három kispárna az ágyon, látszik hogy figyeli melyiket kapom el meglepetésszerűen, olyankor mindíg azt az egyet igyekszik levadászni. Pajzsként is használom magam előtt, hempergetem stb.

Kergetőzéskor ilyen 8 as alakokban futom vele, nem látom rajta ne élvezné. :D Szerintem inkább hasznos mint káros.

Érdekes mód ő is leáll, ha a kezemet pl az orra elé teszem, nem tanítottam erre külön, de kialakultak olyan jelzések amiket ért.

2013. dec. 18. 02:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!