Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám ugatja a szomszéd...

A kutyám ugatja a szomszéd kutyát. Teendő?

Figyelt kérdés

Üdv.

Van egy 7 éves pumi-puli keverék kan kutyám. Eléggé eszetlen, adódott úgy, hogy megharapott embert, de nem lett belőle baj, mert beoltjuk és nem is az a ,,széttépős" típus, csak odakap, de a hülyeségei ellenére nagyon szereti a család.

A probléma kb 1.5 hónapja kezdődött. Családi házban lakom és a szomszédba hoztak egy keverék kan kutyát, akire egyszerűen irigy a kutyám.

Az hagyján, hogy nem tudjuk megsimogatni, oké, legyen, ne hagyja. De ha már jövök haza akkor egyből odaáll a kerítéshez őt ugatni, sokszor egyszerűen oda se jön hozzám.

Van ötletetek, hogy mit lehetne tenni?

Vagy megszokja majd?

2013. dec. 9. 23:04
1 2
 11/13 sippara ***** válasza:

"Nos, kérdeztük erről az állatorvost. Azt mondta, hogy a vérében van, ez nem a nevelésen múlik, alapvetően egy juhászkutya, ugyan úgy, ahogy a birkáknak odacsípne, az embernek is."

És erről a nagybecsű doktor úr a többi kutyának is szólt? Ha az állat nem konkrétan ideggyenge, minden a nevelésen múlik. Nem gond, hogy ezt a doktor úr nem, vagy rosszul tudja, ugyanis ÁLLATORVOS, többet tud a tehén bélrendszeréről, mint a kutyanevelésről, ebben biztos lehetsz. Gondolom, ha a gyerek leköp, nem a háziorvoshoz rohansz nevelési tanácsért - egész egyszerűen azért, mert nem az ő dolga.

OFF: Nem tudom, mi bajod a stílusommal, egy rossz szót nem mondtam rád, csak leírtam, mi a helyzet nálatok - vajon hogy lehet az, hogy minél kevésbé/szarabbul neveli valaki a kutyáját, nekem annál "undorítóbb" a stílusom? Pedig nyilván mindenkinek ugyanúgy írok...

2013. dec. 10. 18:40
 12/13 anonim ***** válasza:

Ja,benne van a nevében. ÁllatORVOS,nem kutyaviselkedés kutató..Hamarabb megműti a kutyát,mint én..de egyes állatorvosoknál én hamarabb nevelek meg egy neveletlen kutyát.

A dokinak a gyógyítás a dolga,ahhoz ért.

Egyik terelőkutyának sincs a vérében a neveletlenség.

Beb..szna,ha a kifutón is (akár munkavonalú terelőknél is) megcsipkedné a bírákat,mert neki úgy tetszik.

Idejöttél egy kérdéssel,elég egybehangzóan kaptál rá választ,de neked ez nem tetszik.

NEM KAPKODHAT MEG SENKIT CSAK ÚGY. - meg kell nevelni

NEM HAGYJA,HOGY MEGSIMOGASSÁTOK A MÁSIKAT. - meg kell nevelni

Foglalkozni kell a kutyával meg lefárasztani (séta,séta,séta) akkor nyugodtabb lesz.Na meg betartani a falkavezérségi szabályokat,mert jelenleg ő a falkavezér.

2013. dec. 10. 18:52
 13/13 A kérdező kommentje:

Rendben.

Nem vitázok, egybehangzó válaszokat kaptam, ebben igazad van.

Nekilátok a megnevelésnek, ha nem úgy halad, ahogy szeretném, akkor majd jövök segítségért.

Köszönöm a válaszokat.

2013. dec. 10. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!