Ti ellenzitek az erőszakot a kutyanevelésben? Nem durvára
gondolok csak egy csapás az például az orrára ha rosszul
csinál valamit?
Figyelt kérdés
nálunk kutya iskolába az egyik tanuló párosnak az oktató a verést ajánlotta. mert a kutyáját már sehogy nem lehet leállítani nem fél a palacktól attól ha leüvöltik a fejét ha rántanak rajta egyet. szóval az a kérdésem szerintetek hasznos lehet a pofon mint nevelési forma ha már minden módszer többek közt a pozítiv megerősítés is csődöt mondott?
Miért kellene, hogy a kutya féljen? Ne féljen, hanem tiszteljen. A verés még soha semmit nem oldott meg. Rántanak rajta egyet, de hogy és mikor. A pórázrántás is ha nem a megfelelő pillanatban történik akkor nem sokat ér. Ha a kutya tisztel akkor elég egy rászólás történjen bármi és nem kell segédeszköz, odacsapás stb. A gazdának először is fel kell építeni egy stabil kapcsolatot a kutyával. Ha ordibál vele hogy akarja elérni, hogy tisztelje? Vannak olyan ismerőseim akik ráordibálnak, odacsapnak, belerúgnak a kutyájukba kritikus helyzetekben, ami abban a pillanatban "hatásos", de mivel a kutya alapvetően nem tiszteli őket, így ezek a helyzetek újra és újra és újra előjönnek és egyre kevésbé "hatásosak" ezek a fenyítések. Akkor ebből kiindulva majd a jövőben már agyon kell verni mert már csak akkor fog leállni? Minden ilyen szituációval csak süllyed a kutyája szemében és egyre nehezebb lesz a normális kapcsolat kialakítása. Én azt mondom keressen másik sulit, mert ha az oktató is azt mondja, hogy már csak a verés segít akkor az azt jelenti, hogy nem jó helyen próbálkozik a tanulással.
2013. dec. 10. 09:41
12/13 anonim válasza:
Egy csomó helyzetben megoldás lehet egy jókor és jó módon kivitelezett orra koppintás lágytájra mért ütés stb (az hogy kisebb vagy nagyobb már kutya függő)
Csak ezek bonyolult dolgok tényleg nagyon nem mindegy hogy mikor hova mekkorát... Legalább akkora kárt lehet okozni vele mint hasznot ha az ember rosszul vagy jól csinálja ezért nem célszerű ilyet tanácsolni..
Egy kutyát simán szétlehet frusztrálni ezzel, vagy akár a veréshez is hozzá lehet szoktatni..
2013. dec. 10. 09:49
13/13 anonim válasza:
Hát az én kutyámat Cesar korrekciós módszere is csak jól felidegesítette - lehet azért, mert nem ő csinálta, hanem én. xD Szóval, szerintem ha már "mindent" kipróbáltak, akkor ott nagyon valószínű, hogy a gazdinál van a gond. Ebben az esetben a fenyítés sem biztos, hogy beválik.
Az az igazság, hogy én pórázas ilyen kimozdulásokra sima közömbösítést használnék, az még nálunk is úgy tűnik, bevált.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!