Mit csináljunk a kutyusunkkal?
Van egy westink. Kb 3 hete elkezdett büdösödni a szőre. Azt hittük amiatt ilyen, hogy megázott. Megfürdettük, semmi változás. A hátán, a farka tövénél barna a szőre. Sokat nyalogatta, fájt neki ha hozzáértünk. Azt hittük, a másik kutyánk játék közben megharapta. Felhívtuk a dokit, elmondtuk mi a helyzet, megkérdeztük kijön-e házhoz. Nem jött. Ma vittük kutyakozmetikushoz. Azt mondta, vagy allergiás (csirkehúsra) vagy gombás fertőzése van. El kell vinnünk a közeli megyeszékhelyre, vérvizsgálatra. Ez kb. mennyibe kerül? A lehető legrosszabbkor jött, nagy nehezen tudjuk ezt a plusz költséget kifizetni. Mi a teendőnk? Kell kb egy hét mire kispóroljuk a pénzt, addig mit tehetnénk vele? Van 2 kg csirke ízű táp, azt nem kaphat, vettünk neki marhásat.
Valaki aki esetleg járt hasonló cipőben, mesélne erről a "gombás fertőzésről"? A kutya 6 éves múlt, évek óta eszik csirke ízű tápot. (A tenyésztő nem mondta, hogy allergiás lehet rá!) Ezért szerintem nem allergia, hanem gombás fertőzés, hiszen büdös is. :S
Ne kapkodj már össze vissza. Ne a kozmetikusra hallgass és egy olyan orvosra se, aki nem vizsgálja meg a kutyát, hanem látatlanban vérvizsgálatra küldi. Sokszor annyi pénzt fogsz így elkölteni, mert lehet hogy pl. a labor felesleges, mert gombás a kutya.
Vidd el egy normálisan felszerelt rendelőbe egy normális orvoshoz és nézze meg.
Szia!
Ismerősöm westije is 6 éves, és évek óta gond van vele. Sokáig kezelték gombás fertőzéssel, bőrkaparékot is csináltak nála, speckó tápot evett, cápaporcot is adtak neki, injekciókat kapott, stb., szóval havi szinten hordták a kutyust orvoshoz. Most elmentek egy másik közeli városba, vért vettek a kutyitól, laborba küldték. Kapott egy csomó gyógyszert, nem szabad fürdetniük, mert azzal többet ártanak, és évek óta ez az orvos az első, aki a pajzsmirigyére gyanakodik, ugyanis az is okozhat ilyen tüneket többek között. Érdemes lenne egy másik dokihoz is elvinni! A vérvizsgálatot neki olyan 5000 Ft-ért csinálták.
Igen ettől szoktam kiborulni, ha vizsgálatok, diagnózis nélkül nekiáll sok orvos kezelni a kutyát, hátha eltalálta mi a baja. Ha nem jön be akkor tippel még egyet. A kutya szenved, a gazdi fizet.
Nem mindegy kihez hordja az ember a kutyáit.
Ha elviszitek orvoshoz, csináltassatok egyből bőrkaparékot és vérvizsgálatot is. Ez így egyszerre kb. 10e Ft, tudom, sok, de hidd el, jobban megéri. Mert az orvos rámond egy diagnózist, kezelitek hónapokon keresztül mindenféle szir-szarral, és a végén a gatyátok is rá fog menni. Ne hagyjátok a ránézés utáni kezelést!
Sokkal egyszerűbb a legelső pillanatban bőrkaparék és vérkép alapján egy PONTOS kórképet felállítani, mint mindenféle betegségre egymás után kezelgetni.
a leirtak alapján ugyanabba a hibába estetek,mint sok másik ölebtartó gazdi, a kutyát nem kutyaként kezeltétek .
lehet,hogy alergiás a csirkére, vagy más táplálékra, de szerintem a sok vegyszer okozta amiben rengetegszer megfürdettétek, gondolok itt samponokra.
minden fürdetéssel lemostátok a szőréről a fattyút,és egy idő után a szőrtüszői begyulladnak,elfertőződnek ,stb .
a kutyák szőre alapesetben öntisztuló .
ha gombás fertőzés,akkor az ész nélküli samponos fürdetéseitek eredménye.
Utolsónak igaza lehet. De ettől eltekintve most leírnám a tapasztalataimat mivel az én kutyám hajlamos gombás fertőzésekre (nem fürdetés miatt) voltunk már ilyen cipőben.
Először mikor gombás lett a bőre, elkezdett az oldalán hullani. A kisvárosi állatorvosunk egyből tudta, hogy gomba, beadott neki egy 3-4 ezer Ft-os injekciót, meggyógyult, le lett zárva az ügy.
Másodszorra nem otthon tartózkodtunk így egy fővárosi állatklinikára vittük. Igazából tökéletesen kielégítő ellátást kaptunk DE belekerült (volna) 30ezer Ft-ba. Alap vizsgálati díj, bőrkaparék vizsgálat, mivel baktériumot is találtak a hasán lévő foltokon antibiotikumot írtak fel és gombaölő ecsetelőt meg 2 injekciót kapott. Azzal úsztuk meg olcsóbban hogy olvastam,osztottam,szoroztam és az állatgyógyszer helyett megvettem ugyan azt a hatóanyagút emberiben és kiporcióztam az adagját. Ecsetelőnél ugyan ez.
Szóval elgondolkodtató kihez fordul az ember. Lehet hogy a te kutyád nem épp gombás de akkor is. A kisvárosi, falusi állatorvosok (mások tapasztalatai szerint is) sokkal egyszerűbben, olcsóbban és jobban ki tudják kezelni a kedvencedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!