Mit csináljunk a kutyával?
Igen nekünk is ez volt a baj. Napközben teljes csend este meg mintha kifordították volna a kutyám. Nem volt lemozgatva. Napközben menjetek sétálni stb.
17/L
Szerintem nem a lemozgatással van a baj. Hanem a kutya elméje nincs lefárasztva, nincs stimulálva az agya. Tanítgatni kellene, hiszen vadászkutya, arra lett kitenyésztve, hogy "csináljon valamit".
Olyanokra kellene megtanítani, hogy keresd. Eldugni valamit a kertben, mondani neki: keresd. Így jókat lehet játszani. Aztán lehet bújócskázni is így. Megkérheted a húgodat, hogy bújjon el, a kutyának mondd keresd, ha megtalálja, jutalomfalat és dícséret. Jó kis játék, s a kutya sem fog unatkozni.
Másik ilyen: hozd vissza. Eldobsz neki valamit, ő visszahozza. Klasszikus, de a kutya nagyon élvezi.
Tanítsatok neki dolgokat. És vigyétek az utcára is sétálni, ne legyen szegény egy ingerszegény környezetben egész nap (kert). Had lássa ő is a világot, had sétálgasson, szaglásszon. :-)
Köszönöm a válaszokat,tanácsokat, ki fogom próbálni.
A sétáltatással az a probléma, hogy a pórázt is rágja, ezért nem lehet normálisan sétáltatni.Erre azt mondta egyik ismerősöm,hogy szoktatni kell hozzá, és minden nap rárakni egy kicsit. Remélem használni fog.
első kutyának nem beagle-el kellett volna kezdeni,nekem 7éves korom óta folyamatosan van kutyám,de beagle akkor sem kéne,ha ingyen adnák..
amúgy,ahogyan többen is írták,mindenképpen le kell fárasztani,estére felgyülemlik benne az energia amit vagy így vagy úgy de le fog vezetni.én a 4hónapos kutyámmal mindennap kijártam 2órát sétálni,hazafelé már a kezemben kellett hoznom,és aludt,mert úgy elfáradt.de ha 1napot kihagytam megőrült...
harapdálás pedig,még kicsi,le fog szokni róla,amikor leváltja a tejfogait.ha utána nézel,itt nagyon sok kiskutyás harapdálós kérdés van,böngéssz a válaszok között
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!