Mit csináljunk a kutyával?
Lassan 3/4 éve elhozott párom egy 7éves németjuhászt az egyik menhelyről. A kutyának azóta folyamatosan hasmenése van, nemrég gyakorivá vált hogy hány. Végre rá tudtuk venni hogy elvigye orvoshoz, elvittük, tegnap kapott kezelése 15 000Ft vol. Ma visszavittük kontrollra és a tegnapi vérvételből kiderült hogy valami parazitája van amihez 1 éves kezelés csatolandó. Párommal albérletben lakunk, én az elején is úgy gondoltam hogy ekkora kutya nem való albérletbe, de őt nem érdekelte. Nagyon nagy baj hogy pénzből sincs elég. A kutya egészsége nagyon fontos, de kezdem azt hinni hogy nem tudjuk neki biztosítani a gyógyszereket meg az orvosi ellátást, és lehet a kutyusnak is jól jönne ha nem egy albérletben élné le a maradék pár évét.
Szerintetek hol tudnánk neki új gazdit találni? Aki megengedheti magának hogy egy ekkora kutyát tartson a betegségével együtt?
Ha tudtok valami helyet azt írjátok meg!
Köszönöm!
Annak a kutyusnak az lenne a legfontosabb, hogy miután végre szerető gazdira talált, az kiálljon mellette. Tudom, hogy milyen az, amikor a legkevésbé sem az hiányzik az embernek, hogy az utolsó forintjait is a kutyára költse, de amikor örökbe fogadta a párod, nyílván ezzel is számolt, nem? Hiszen a pakliban minden benne van!
Én azt mondom, sokkal többet rontanátok a helyzeten, ha eldobnátok magatoktól. Nekem 2 kutyám is van, egy kifejezetten nagy és egy kistestű, és az egyikkel voltam már hasonló helyzetben. Had ne részletezzem, hogy mennyi pénzt költöttem a gyógyíttatására ( nem tízezreket, sokkal többet ) de meggyógyult és soha nem tudtam volna megbocsátani magamnak, ha inkább "eladom", vagy lemondok róla. Szerintem te is megbánnád.
A korrekt menhelyek kikötik örökbeadásnál, bármi probléma van a kutyával, őket kell elsőre értesíteni.
Valahogy azt olvasom ki az írásodból, számodra a mostani helyzet igen jó alkalom, hogy a kutyát kiiktasd az életedből.
Kérdem...,Ha a menhely vállalja a kezelés költségét, akkor maradhatna a kutya? Mert ilyen is előfordulhat.
3/4 éven keresztül hasmenése volt és nem voltatok képesek orvoshoz vinni,most meg sokallod a kezelés árát?
Remélem gyerekkorodban anyád is hagyta,hogy 9 hónapon át fossál,és amikor már elterjedt benned a millió parazita,akkor széttárta a karját,hogy jajdesokbakerül a kezelés!!!
Menj a fenébe!
...szívszoríó szép hosszú bevezető és : "Ha tudtok valami helyet azt írjátok meg! "
Nem hiszem hogy bárki is tudna "ilyen helyet" és nem is igazán tartom korrekt dolognak hogy most hogy kiderült baj van akasszuk rá egyik - hozzátok hasonlóan kis pénzből- tengődő egyesületre.
Egy parazita kiírtása nem hiszem hogy olyan egetverően nagy összegbe kerülne de ha igen akkor sem az lenne a megoldás, hogy ezt akkor oldja meg más.
Szimpatikusabb lett volna úgy feltenni a kérdést, hogy a kutyámnál ezt és ezt a problémát diagnosztizálták, sajnos a kezelése elég drága erre és erre a gyógyszerre lenne szüksége. Van bárkinek ötlete arra hogy tovább? Esetleg tud olcsóbb állatorcvost, van olcsóbb gyógyszer beszerzési forrás, esetleg maradék gyógyszer...
utolsónak:
csak szabadulni akar a kutyától úgy,hogy közben felmenti magát,és még elvárná,hogy őt sajnálják.Rühellem a fajtáját.
Inkább adja oda a fajtamentőknek,azok majd keresnek neki egy NORMÁLIS gazdát,aki hajlandó orvoshoz vinni ha beteg.
A kutyának legalábbis biztos,hogy ez a jobb.
A kérdezőt pedig sújtsa mélységes megvetésem!
Az baj, hogy a hasmenést nem kezdtétek el még az elején kezelni. (sovány csirkehús, nyákosra főzött rizs, hasfogó gyógyszer - az egyáltalán nem drága + féreghajtás.) Ha megteszitek, talán most nem is kellene orvosi kezelésre költeni. Pár nap is sok hasmenésből. Nekem is menhelyi kutyusom van, tele volt féreggel, ment a hasa sovány volt, nem győztem féreghajtózni, hónapokon keresztül.
Ha már nem tudjátok a kezelését, tartását tovább vállalni, tegyétek fel egy gazdikereső oldalra, hátha akad valaki, akinek megtetszik és így is vállalja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!