Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljunk a kutyával?

Mit csináljunk a kutyával?

Figyelt kérdés

Lassan 3/4 éve elhozott párom egy 7éves németjuhászt az egyik menhelyről. A kutyának azóta folyamatosan hasmenése van, nemrég gyakorivá vált hogy hány. Végre rá tudtuk venni hogy elvigye orvoshoz, elvittük, tegnap kapott kezelése 15 000Ft vol. Ma visszavittük kontrollra és a tegnapi vérvételből kiderült hogy valami parazitája van amihez 1 éves kezelés csatolandó. Párommal albérletben lakunk, én az elején is úgy gondoltam hogy ekkora kutya nem való albérletbe, de őt nem érdekelte. Nagyon nagy baj hogy pénzből sincs elég. A kutya egészsége nagyon fontos, de kezdem azt hinni hogy nem tudjuk neki biztosítani a gyógyszereket meg az orvosi ellátást, és lehet a kutyusnak is jól jönne ha nem egy albérletben élné le a maradék pár évét.

Szerintetek hol tudnánk neki új gazdit találni? Aki megengedheti magának hogy egy ekkora kutyát tartson a betegségével együtt?

Ha tudtok valami helyet azt írjátok meg!

Köszönöm!

2011. máj. 29. 16:50
1 2
 11/16 panettone ***** válasza:

Utolsó előttiknek, én elhiszem, hogy mindenki a legnagyobb jóindulattal javasolja hogy adják a fajtamentésnek, de könyörgöm miből gondoljátok hogy a fajtamentésnek nincs elég kutyája?

Egy egészséges kutya oltás, chiőpezés ivartalanítása etetése, fuvarja, telefon...ha beteg akkor gyógyszerek stb...

A fajtamentés nem egy-egy kutyával foglalkozik mindet el kell látni azokat is akik benn ragadnak folyamatosan kűzdenek az sos segítségre szoruló kutyák mentéséért...

Kérdezzen a fajtamentéstől hogy tudnak e segíteni a gazdikeresésében a gyógyítattásában. Tartsa magánál amíg a fajtamentőkön keresztül esetleg jön egy megbízhatónak tűnő gazdijelölt aki így is vállalja. A fajtamentők is küzdenek a fennmaradásért.

Vállalta, akarta, hozott egy döntést álljon ki a kutya mellett.

Hogy akar valaki segítséget ha nem képes leírni PONTOSAN mi a diagnózis csak azt hogy baromi drága...és? Ha a párja/gyerek/anyja szorul baromi drága gyógyserre akkor átkeresztelkednek más vallásra és gyakrabban imádkoznak?

2011. máj. 30. 13:38
 12/16 anonim ***** válasza:

uccsó előttik vagyok:

tudom én,hogy dugig vannak kutyával a fajtamentők is,csak belegondolok ennek a szerencsétlen kutyának a helyzetébe,és az ő érdekét nézem.:(((

2011. máj. 30. 17:33
 13/16 panettone ***** válasza:

:-) értem én régebben én is így gondoltam, de aztán nyakig merültem a fajtamentésbe és látom mi a helyzet...

Mások nevében nem beszélhetek de nálunk most is kb 50 kutya keres gazdit, sok közülük pont azért került hozzánk mert olcsóbb lecserélni a kutyát mint kezelni.

mindegy milyen indokkal passzolják le a kutyát a képlet ugyanaz, egy másik aki nem gazdis, esetleg tényleg baromi drága a kezelése az a kutya meghal a gyepin vagy az utcán mert valakinek könnyebbb túladni az övén.

Én ezért mondom azt hogy igen a kutya tartás időnként lemondással jár. Ha a kutya beteg, ha baleset ér, ha neveletlen és kárt csinál....de amíg ilyenek nem merülnek fel illetve ha már újra rendben minden akkor meg csupa öröm velük élni.

minden helyzetre van megoldás, gondolom erre is csak keveset lehet tudni...így a kérdésből nekem ez jött le.

Remélem tévedek és csak rosszul fogalmazott a kérdező...és azóta a kutya kezelését megkezdték.

2011. máj. 30. 19:16
 14/16 anonim ***** válasza:

ne légy naív,aki 3/4 éven keresztül elnézi,hogy folyamatosan beteg a kutya,és nem viszi orvoshoz,az nekem rinyálhat albérletről,meg,hogy milyen fontos neki a kutya egészsége,ott az eb nincs jó helyen!

Amúgy ha nincs pénzem és beteg a kutyám,akkor nem hülyeségeket nyáladzok az interneten,hanem kölcsönkérek pénzt,hogy orvoshoz tudjam vinni b@zmeg.

2011. máj. 30. 22:09
 15/16 anonim válasza:

A 3/4 év hasmars iszonyú hosszú idő. Csoda, hogy él még a kutyus. Utolsó előtti..., előtti...hozzászólóként említettem, hogy az én kutyusom is menhelyi, iszonyatos körülmények közül szabadult, köszönet a fajtamentőknek.

Azonnal hasfogó, pipi+rizs, pár napon belül eredményes volt.

Aztán újra előjöttek a hasmenések, ahogy valami új ételt kapott, akár csak pár falat párizsit, hiszen addig csak a disznóbelet ismerte. Kezdtük előlről+féreghajtás ezerrel, mert iszonyat mennyiségű féreg volt benne, némelyik óriási. Addig folytattuk, amíg már egy sem látszott a székletében. Ez odafigyelést igényel, de megérte, végre hízni kezdett. Mára gyönyörű, egészséges kutyus.

Kb. 1500 Ft a féreghajtó és a hasfogó gyógyszer együtt.

Amikor magunkhoz veszünk egy állatot, arra is gondolni kell, jöhetnek betegségek, balesetek, tudjuk-e finanszírozni ezeket, vagy..... A legnagyobb bűn szenvedni hagyni!!!

És a kérdezők bizony ezt tették eddig folyamatosan, már 9 hónapja.

Gondoljatok csak bele, egy napi hasmenés is mennyire le tud gyengíteni, kiszárítani bennünket embereket.

Szegény kutyus, nagyon élni akar, ha eddig bírta. Rettenetesen sajnálom, gondoskodóbb gazdát érdemelne.

2011. máj. 30. 23:18
 16/16 anonim ***** válasza:
egyébként meg hova lett a kérdező????
2011. máj. 30. 23:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!