Ez most komoly? Felnőttkorában egy kiló lesz? Hát mekkora egy olyan kutya? :O
"Gyönyörű most három és fél hetes hetes yorki legényke keresi új családját karácsonyi elvitellel. Apa 1,8 kg,anya 1,9 kg (mindkettő megtekinthető nálam) A kicsike extramini lesz.(várható felnőttkori súlya kb. 1,0 kg) Első oltással,4x féregtelenítve,szobatisztaságra előnevelve, kezdő táppal megy haza.Az alomban szerető gazdira vár egy mini kisfiú és egy kislány is. Az extramini jelenleg 19 dkg-os és fekve elfér egy tenyérben.(a képen Ő látható) Csak igényes gazdik jelentkezését várom. Ha olcsó kutyát keresel ne engem hívj!!! Nálam nincs "selejt" "színhiba.....stb ",de ne felejtsd : mindíg az olcsó a drága!!!! Rövid video a kicsikről: [link]
ez egy iwiw apró
Kedves 08.13.
Az evolúció egy sokezer éves folyamat, ahol igen nagy a szelekció, csak az erős egyedek örökíthetnek. akkor is, ha kicsik.
A felelős kutyatenyésztés gyorsabb folyamat 100-150 év alatt jelentős változást lehet elérni egy fajtában, de ilyenkor nem csak arra a tulajdonságra tenyésztenek, hanem figyelembe veszik a többi fajtaspecifikus jellemzőt is.
Ezért vannak tenyészszemlék, hogy legyen egy külső komtrollja is a dolognak.
A szaporítás nagyon gyors. pár generáció alatt jelentős változást lehet elérni, hiszen minden fajtaspecifikusság figyelmen kívül hagyásával, csak arra a tulajdonságra tenyésztenek. Magyarul mindegy, hogy a legkisebb egyed nem tipikus terrier kan, hanem kicsit ideggyenge, összeteszik egy másik kicsi kutyával. A kölykökből egy szukát újra pároztatnak az apjával így megerősítve a méretet szabályozó gént és máris kész egy alom kicsi kutya. Igaz, hogy ideggyengék, vagy színhibásak, vagy fülhibásak, de nem számít mert kicsik.
Igy "alakult" a mini yorkie. Ennek semmi köze a felelős kutyatenyésztéshez, az evolúcióhoz pedig végképp nincs.
OFF
Ehhez a kedves "tenyésztőhöz" fűznék még hozzá egy dolgot. Nem ez az első ilyen hírdetése. Kb 1 évvel ezelőtt volt mikor a yorki és valami bichon keveréket árulta (mert véletlen befedezte egy panziós kutyája a sajátot, de ez milyen jó is, mert úgysincs mindenkinek pénze drága yorkira jó lesz annak az olcsó kis keverék). Én akkor a vendégkönyvébe írtam be, ahonnan meglepő módon az én hozzászólásom törölve lett, csak azok maradtak bent, akik egyfolytában dícsérik.
22.57-es vagyok!eszem ágában sincs kis yorkimat fedeztetni,éppen azon vacilálunk állatorvosommal,mikor lenne őt jó ivartalanítani,hiszen 3 éves.Szeretném őt megóvni az esetleges méhgyulladástól,az álvemhesség gondjától,s esetleg a későbbi emlődaganattól.
teljesen normál,elismert törzskönyve van,ráadásul nagyon szép kutya.Kiárólag azért nem viszem kiállításra(nem a súlya miatt),mert sajnálom a folyton felcsavart,beolajozott,otthon is ruhácskában,cipőben való életet.Ő eg teljesen normális életet élő KUTYA,aki mindössze 1,5 kg.
A kérdezőnek viszont azt írnám,semmiképpen ne vásároljon innen kiskutyát!!!!!!Biztos hogy a korát meghamisítják!s ha mér egy "tenyésztő" hazudik egy dologban....
Nem veszek tőle, köszönöm! Nem is szeretnék olyan kicsit, el sem tudom képzelni mekkora lehet. :O Van egy macskám, az kicsi másokéhoz képest és még úgy is majdnem három kiló! Meg én törzskönyveset szeretnék, a nagy reklámban ennél pont az maradt ki.
De milyen jó dumával adja el magát ez az illető.
Amikor én a yorkimat vettem, felhívtam minden neves tenyésztőt, hogy kinek van eladó kiskutyája.
Volt egy, aki eldicsekedett vele, hogy van miniyorkija, potom 1000 euróért! De legalább becsületes volt, elmondta, hogy nagyon kényes lesz majd, előfordulhatnak nála emésztési, sőt nyelési problémák, bepisilés... mert olyan kicsi lesz a hólyagja...stb!
Viszont hiába voltak híresek a szülők, nem adott volna hozzá törzskönyvet, és aláíratott volna velem egy papírt, hogy soha nem pároztatnám, mert belehalna a szülésbe!
Természetesen nem vettem meg!
Sajnos a többség nem becsületes, és veszélyezteti a yorki hírét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!