Szerintetek melyik kutyát válasszam, tapasztalatok stb.
Argentin dog szuka, Angol bulldog szuka, Staffordshire
terrier kan, Amerikai bulldog szuka?
41/52 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Mint előbb írtam ivartalanítani én egyenlőre nem fogok kutyát csak akkor,ha biztosan nem akarok tőle almot. Kan, hát más fajta kan ugye el lenne zárva a szukától, olvasmányaim szerint elég szökős . Tegyük hozzá nekem csak szuka kutyáim voltam két skót juhász kutya ott semmi gond nem volt sosem.
A szokosseg nem fajta tulajdonsag hanem neveles kerdese. Nekem engedelynelkul nem mennek ki a kapun.. volt olyan nyaron h az elektromos kaounk nyitvamaradt vagy kinyilt.. a kutyak kint voltak eleg sokat felugyelet nelkul(kb 5-6orat) es megmaradtak :)
2013. dec. 6. 14:06
43/52 A kérdező kommentje:
Jogos az én kutyám se megy ki, ha nyitva van a kapu akkor sem. Ezt arra értettem,ha tüzelő szukát érzek akkor picit be kattannak olvasottaim szerint.
A szokosseg nem fajta tulajdonsag hanem neveles kerdese. Nekem engedelynelkul nem mennek ki a kapun.. volt olyan nyaron h az elektromos kaounk nyitvamaradt vagy kinyilt.. a kutyak kint voltak eleg sokat felugyelet nelkul(kb 5-6orat) es megmaradtak :)
2013. dec. 6. 14:54
A skót juhászok nem olyan temperamentumosak, mint a staff, argentin, bulldog :)
De amúgy ezen fajták közül két szuka is kijöhet egymással. Ha úgy érzed, hogy a te staff szukád nem domináns a szukákkal, akkor 1 fokkal könnyebb a helyzeted :) A német dogokról annyit, hogy iszonyatosan oda kell figyelni a táplálásukra, csontozatukra, ízületeikre, szívükre, szemére. (Nekem beteges, meg macerás fajtának tűnik.) De tény és való, hogy kevésbé temperamentumosabb.
Kockafejűt kerestek hozzá? Esetleg bordeaux-i dog? Vagy még valami más elképzelés? Mert még vizsla ugrott eszembe, (német, magyar, weimari). Azok bírják a tempót is, és közel egy súlycsoport :)
2013. dec. 7. 17:34
46/52 A kérdező kommentje:
Csak ezek jöttek szóba. Hát minden kutyára kell figyelni :). Szerintem az angol bulldogra kéne a legjobban. B. dog az nekem nem jön be meg a vizslák sem. Most nézegettem a cane corzót még, de hát nem tudom furcsa egy kutya. :D
47/52 A kérdező kommentje:
Szukám nem domináns , de ki tudja előjöhet belőle.
48/52 A kérdező kommentje:
De beszéltem tenyésztőkkel nem rég írták le a véleményüket,segítettek is. Argentin dog vagy angol bulldog lesz. Innentől a család dönti el.
Ami még eszembe jutott, az a bullmasztiff, esetleg még boxer. :)
De akárhogy is döntetek, sok boldog kutyás éveket kívánok a leendő picurral :)
2013. dec. 8. 18:01
50/52 A kérdező kommentje:
Köszi szépen ! Boxer van 3 a szomszédba ;)
Kapcsolódó kérdések: