Szerintetek melyik kutyát válasszam, tapasztalatok stb. Argentin dog szuka, Angol bulldog szuka, Staffordshire terrier kan, Amerikai bulldog szuka?
szerintem innentől kezdve már ne várj kulturált válaszra.
ha szeretnél 3-4 almot a törzskönyves, tenyészszemlés staffordshire terrier szukádtól, legalább fajtatiszta törzskönyves és tenyészszemlés staffordshire terrier kant válassz mellé.
de a másik 3 fajta szukáival mi lenne a cél?
már úgy értem, ha a staff kant tenyésztésre a másik 3 csak játszótársnak kéne?
Szóval az nem érdekel,hogy emiatt megy tönkre a fajta is és egyébként érző állatok halnak meg azért mert valaki hülye?
Egyébként én ivaros kan staffordot tartottam együtt ivaros kan snaucerrel.Soha nem volt közöttük probléma.Mára mind a kettő ivartalanítva van,de eü. szempontok miatt,nem az összeférhetőség miatt.
Tehát,bármilyen kutyát tarthatsz bármilyennel együtt,ha képes vagy megnevelni az összeset.
"Amúgy meg abból is elegem van mindenki a menhelyi kutyákkal jön fogadjunk örökbe x y fajtiszta stb. "
Mert szerinted mit kéne tenni??? Gázkamrába pakolni őket azért az idióta ember miatt, aki miatt meg kellett születniük?! 2 MILLIÓ kutyáról beszélünk, közöttük vannak törzskönyvesek is, akik nem kellenek SENKINEK szinte! Mert az embernek ciki "használt" kutyát magához venni, mintha egy darab ruháról beszélnénk, nem egy élőlényről, aki nem tehet semmiről!
"NEM!NEM FAJTISZTÁK "
Fajtiszták. Minden kutya fajtiszta, mert kutya, nincs benne elefánt, egér, macska, ló. Tudjunk már azért különbséget tenni a faj és a fajta között.
"Mindenkinek joga tenyésztőtől minőségi kutyákat venni, sőt csak onnan kéne.. "
Haha, igen, csak ez itt a valóság, nem a tündérmese. Nézzünk szembe a tényekkel, az embereknek nincs vagy ha igen, akkor sajnálnak "csak egy kutyára" kiadni pénz, "minek költsek én 150 ezret egy állatra ha itt van 10 ezerért is ugyan olyan" - mondja az átlag ember. Nem vagyok ellened, én lennék a Földön a legboldogabb ha mindenki így vásárolna kutyát. Csak ilyen sose lesz, amíg nem lesz mindenkinek havonta kb netto 200 ezres keresete. Ezért mondjuk neked, hogy ne szaporíts (nem az a tenyésztés hogy összeraksz két kutyát, majd eladod őket aztán jóccakát), mert Mo-n nincs igény az ilyen kutyákra amíg az emberek hozzájuthatnak a töredék áron is. Igaz, később megszívják majd jól, de hát na "meghót majd lesz másik". A menhelyek és a különféle hirdetős portálok is TELE vannak ilyen jellegű kutyákkal, egy laikus úgyis a legolcsóbbat keresi, aki meg komoly gazdijelölt, az meg inkább úgyis egy olyan tenyésztőhöz fordul, akinek már van rutinja (ÉVEK tapasztalata) a tenyésztésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!