Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az igaz hogy a küllem vonalú...

Az igaz hogy a küllem vonalú német juhászkutyáknak alapból gyengébb az idegrendszerük meg félősebbek?

Figyelt kérdés
mert én szinte csak küllemvonalú kennelt találok olyan rajzolatban színben ami tetszik. na meg a küllemvonal mennyire alkalmas munkára ?
2013. dec. 2. 16:55
1 2
 11/17 Akiteki ***** válasza:
52%
Kedves 10-es: Kissé kevered a szezont a fazonnal. Látszik, hogy nem vagy tisztában egy kiállítás mibenlétével. Az, hogy egy tenyészet kutyái nem állják meg a helyüket kiállításon, nem pozitívum. Pláne, ha ráadásul küllemvonallal foglalkozik. A kiállítás célja csak néhány szaporító szemében az eladhatóság mércéje.
2013. dec. 3. 09:03
 12/17 anonim ***** válasza:
49%

ma 09:03

Ismerem a fajtát és ismerem a kiállításhoz való hozzáállását a tenyésztőknek. Majd kukkants oda egy CACIB-on, vagy más kiállításon az nj körhöz. Nem sok kutyát láthatsz. A kutya bemutatására a fajtakiállítás és a főtenyészszemle a mérvadó. És sajnos ebben a fajtában az, hogy valamelyik kutya mindig az első 3 helyen van, még nem jelenti azt, hogy valóban a fajta kiemelkedő tagja. Lehet gyönyörű, 100 %-osan az aktuális külsőnek megfelelő, de a többi tulajdonsága, ami a külsővel együtt adja magát a kutyát, az nem látható egy kiállításon.

Küllemben is vannak szép kutyák, amelyek munkaképessége megfelel az átlagnak. Ennél többre pedig csak a versenysport és célzott munkára igényt tartó gazdának van szüksége.

2013. dec. 3. 10:25
 13/17 A kérdező kommentje:

http://www.youtube.com/watch?v=zVfi1ULUY3E ő milyen vonalú?

miben különbözik tesalakatilag a munka és a küllem vonal? mert színben úgy tudom van rajzos munka kutya is. a munka vonalúnak majdnem egyenes a háta kisit lekerekített , a küllemnek meg lejt olyan mintha ülve állna ? nem nagyon értek hozzájuk most ismerkedek a fajtával.

2013. dec. 3. 15:37
 14/17 A kérdező kommentje:

[link]

pl ő is milyen vonalú mert nagyon szép és nem annyira ülve álló fajta :) meg zömmel a fajtamentőknél milyen vonal található?

2013. dec. 3. 15:54
 15/17 A kérdező kommentje:

http://www.youtube.com/watch?v=UjWikQyPgPE

ő szépen dolgozik ő munkás vagy küllem? több példát nem hozok fel ígérem csak megakarom érteni :)

2013. dec. 3. 16:01
 16/17 Akiteki ***** válasza:
Sajnos szoktam látni a kiállításon a németjuhászokat. Nem mondom, hogy nekem ez a mérvadó, de aki még ebben a mezőnyben sem tud megfelelni, az már végképp gáz. Egyébként meg az idegrendszerről volt szó, nem a küllemről. Egy félős kutyát sehogy nem visznek kiállításra.
2013. dec. 3. 16:53
 17/17 anonim ***** válasza:

Az utolsó videón szerintem küllem nj látható, egy munkavonalú más vérmérsékletű, bár az is igaz hogy valószínűleg nem sok jutalmat kapott az a kutya képzés közben és látszik is rajta hogy bárhol máshol lenne inkább mint hogy a gazdájával dolgozzon.

Az első videón levő kutya öv-je nem is lenne olyan rossz, de azzal a "segéddel" nem is lesz jobb aki a videóban szerepel.

Az sem mindegy hogy te milyen szinten szeretnél dolgozni egy kutyával, ha kisebb versenyeken szeretnél indulni akkor megfelelő lehet egy nyugodtabb küllemkutya is, de ha vannak komolyabb céljaid akkor felejts el a küllem vonalat.

2013. dec. 3. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!