Az igaz hogy a küllem vonalú német juhászkutyáknak alapból gyengébb az idegrendszerük meg félősebbek?
Nem vagyok otthon nj-ban,de kizártnak tartom,hogy idegi különbség lenne a munka és show vonal között.
A show vonal meg nem munkára van tenyésztve.Nyilván nem fog belehalni,de csodát nem kell várni.
#2 Pedig elhiheted, hogy ég és föld a különbség a munkavonalas és a küllem kutyák között, sajnos!
Nem munkakutyázom olyan rég óta, de sajnos olyan "hű meg ha" küllem nj-okkal találkoztam már hogy fel nem tudom fogni mi céllal lettek ezek az egyedek kitenyésztve.
A papír meg sajnos nem jelenti azt hogy tudja és képes is megcsinálni az adott kutya azt a bizonyos vizsgát, érdemes azt is megnézni ilyenkor hogy hol történt a vizsga, illetve videót nézni a kiszemelt kutya munkájáról.
De természetesen vannak munkára is alkalmas küllem vonalú nj-ok is, csak eléggé kevés ezért körültekintően kell kiválasztani az adott kennelt és párosítást.
2. vagyok,egy szóval nem írtam,hogy nincs köztük különbség.
Az idegrendszerre írtam,hogy kétlem,hogy különböző idegzettel lennének tenyésztve,mert se a show vonalon se a munka vonalon nem valami pozitív az ideggyenge kutya.
A munkavizsgáról meg egy szót sem ejtettem.
Itt tökéletesen megmutatják, hogy mi a különbség egy rendes németjuci, és egy agyonnyomorított show-nj között:
nem csak azok a kutyák a küllemkutyák, amelyek a kiállításon mindig ott szaladgálnak. Sokkal több tenyésztő tenyészt rajzost és olyant, amelyik szép is, csak éppen a kiállításokon nem kerülnének az első helyekre. Csak a nagyba tenyésztők viszik el a kutyáikat kiállításra, mert nekik az a fontos, győzelem legyen, minél több. Akkor jobban eladhatók a kölykök. Főleg, ha az aktuális, menő német kannal van fedeztetve a szuka.
A többi tenyésztő megcsinálja a kötelező küllembírálatot, tenyészszemlét, netán körungot és kész. Na, általában az utóbbiaknál vannak megfelelő idegrendszerű kölykök. Csak éppen nem sorakoznak a nyertes címek a kutyák neve mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!