Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik a legoptimálisabb...

Melyik a legoptimálisabb fajta az alábbi helyzetben?

Figyelt kérdés

Egy jó ismerősöm szerene kutyát venni, de sajnos kis lakásban laknak ezért nem veheti meg az általa áhított labrador ebet. Van egy 7 éves kislánya is, akié lenne majd az új jövevény.

Mint említettem sajnos a nagytestű kutyák kizárva ráadásul első kutyások lennének. A yorkit említette de nem csak az ára horribilis de maga az idegbeteg kutya is.

Milyen más fajtát ajánlanának Önök egy kisgyerekes,elsőkutyás Anyukának ?

Kérem, írjanak tapasztalatokat :)

2013. nov. 29. 20:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Azt szögezzük le hogy a szülőké a kutya, a kislány csak a gondozásban segítene, vagy játszana vele. A szülők felelőssége lesz a kutya nem a kislányé. Én valami kis bichon szőrmókot ajánlanék, velük nincs nagy gond a szőrápoláson kívül.
2013. nov. 29. 20:45
 2/13 anonim ***** válasza:
0%

Nincs velük nagy gond, azt leszámítva 10ből 8 fogcsattogtatva támadó, idegbeteg fajta.

Spánielek helyesek szerintem, vagy bármely menhelyi, keverék kutyus?

2013. nov. 29. 21:19
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Milyen áron nézte a yorkit?

Mert kb. hasonló árban van minden fajtatiszta kutya.(100 ezertől felfelé)

Ha ez sok,akkor menjetek a fajtamentőkhöz,vagy menhelyre.

2013. nov. 29. 21:23
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

3 dolog a fajta ajánlása előtt:

1. Terriert ne, mert azok nem első kutyának valók, s a legtöbb sportos gazdit igényel

2. Ha a kutya tenyésztőtől van, akkor várhatóan nem lesz idegbeteg. Ettől függetlenül nagyon sok kiskutya tulajdonos elkényezteti a kutyáját, emiatt viselkedik sok bichon pl úgy, ahogy, de ez nevelésen, és nem fajtán múlik

3. Két lehetőség van: ha hajlandó kb 100 ezret szánni a kutya megvételére, akkor tenyésztőtől vesz kutyát. Ami 80 ezer alatt van, az már valószínűleg szaporított kutya, ezért inkább jobb, ha menhelyről, fajtamentőktől hozza az ember a kutyát. Egy felnőtt, már szobatiszta kutya egyébként is lehet, hogy jobb lenne kezdésnek, de a menhelyen is vigyázni kell, hogy ne egy viselkedésproblémás kutyát hozzunk ki.

+1: Mini csivava/bichon/yorki/akármi nincs, ilyet meg ne vegyenek!

Én 4 fajtát ajánlanék:

Mopsz: kis mozgásigény, gyerekbarát, nyugis, szerintem nehéz elrontani. Erősen szőröz, könnyen hízik, röfög és a ráncait törölgetni kell. (de én ezt ajánlom leginkább, ha a gyakori porszívózás nem túl riasztó).

Bichon: kicsi, közepes mozgásigény, nagyon könnyen és gyorsan tanul és nem szőröz. Könnyű elrontani, és nyírni és fésülni kell.

Kínai kopasz kutya: nagyon jó természete van, nem szőröz, jól alkalmazkodik a gazda aktivitásához. Ápolni kell a bőrét, ruhát kell ráadni.

Törpe/toy uszkár: kicsit nagyobb mozgásigénye van, mint a bichonnak, de kb ugyanaz.

Ill. ezek keverékei.

Spánielnek is elég nagy a mozgásigénye - hiszen vadászkutya lenne. :)

Még egyszer megismétlen: a nevelésen nagyon sok múlik! Ami még nagyon fontos, az a megfelelő egyed kiválasztása a fajtán vagy a mentett kutyák csoportján belül. A menhelyen, a fajtamentőknél is segítenek a megfelelő egyed kiválasztásában. A tenyésztő is nagyon jól ismeri az almot, és szintén segít a kiválasztásban, amit akár kölyök tesztekkel is meg lehet támogatni. Egy stabil idegrendszerű, megadó kölyökkel igazi áldás lehet kezdeni. :)

2013. nov. 29. 22:12
 5/13 anonim ***** válasza:

Én a chihuahuát(csivavát) tudom ajánlani. Sokan úgy tartják, hogy ok nélkül ugat, fogcsattogtatva ugrál folyton, ellenszenves, utálatos kis semmirevaló ,,macska". Az én kutyám nem ilyen. Én is fiatalkoromban kaptam, azóta remekül összeszoktunk. Bájos, aranyos kutya-nem elmebeteg kis macska. Tenyésztőtől érdemes venni, és szerintem ez a fajta nem is olyan drága. A rövidszőrűvel nincs gond(szőrápolás esetén), a hosszúszőrű bundáját viszont kefélgetni kell, főleg vedlés idején. És hatalmas szőrszálak az ágyon... Nem túl kellemes látvány.

Az én kutyám más kutyákkal, gyerekekkel és felnőttekel is egyaránt jól kijön. Szeretnivaló KUTYA! Csak ajánlani tudom.

Persze függ a kutya viselkedése a neveléstől is. Én kutyának neveltem, és mindig is úgy bántam vele. Sohasem kényeztettem el. Egyébként nálunk ő a házőrző a családban. Van ugyan egy boxer és egy francia bulldog is-de ők hihetetlenül butácskák. :D De azét szeretjük őket! :)

2013. nov. 29. 22:32
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

A kínai kopasz egy baromi drága kutya,ha a yorki árától megrémült,akkor a kínaiétól nem fog?:D

Mopsz az elég beteges (ígyis úgyis),nyáron nagyon vigyázni kell vele,macerás és nagyon hullik a szőre.

Az uszkár,bichonok,spánielek jók lehetnek,de rengeteg foglalkozást igényelnek és nem olcsó egyik sem (90-100 ezer és felette)

Ha nincs ennyi keret a kutyára,akkor fajtamentés,vagy menhely.Rengeteg kutya van.RENGETEG.

2013. nov. 29. 22:41
 7/13 anonim ***** válasza:
Mégis mi a baj a labradorral? Egyáltalán nem nagy kutya, nagyon könnyen tartható lakásban. De az ára nagyjából ott van ahol a yorkié, tehát valószínűleg ez is sok lesz a számára. Viszont a menhelyek tele vannak labrador jellegű kutyákkal, ami nem kerül ennyi pénzbe.
2013. nov. 29. 22:58
 8/13 Béla211 ***** válasza:
A labradornak nagyon nagy a mozgás igénye. Nem hiszem ,hogy lakásba való főleg ha egész nap magára hagyják.
2013. nov. 30. 06:54
 9/13 anonim válasza:
a cavalier king charles spániel,amerikai- vagy angol cocker spániel is nagyon jó választás...mind nagyon családbarátok:)Nekünk amerikai cockerünk van és nincs vele sok gond...szereti ha levisszük de a lakásban is nagyon jól elvan,szeret a közelünkben lenni...én 13 éves vagyok és mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a kutyát.Ha jól van nevelve szinte mindent eltűr,nem kap oda,ami szerintem fontos ha egy 7 éves kislány is van:D
2013. nov. 30. 08:45
 10/13 anonim ***** válasza:

Cavalier king charles spániel.

Fele akkora mint az angol cocker spániel, barátságos, remek természetű, nem nagy a mozgásigénye, nagyon jól alkalmazkodik, igazi társasági kutya.

Az ápolásával sincs sok gond, szőre rendszeres fésülés mellett nem hullik, és kozmetikába sem kell vinni, mert nem nyírós fajta.

2013. nov. 30. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!