Az német juhászkutya, vagy az amerikai staffordshire terrier a népszerűbb fajta?
A staffok zöme szaporítótól származik,mert nagy divat lett ilyen kutyával keménykedni.Az nj elég régi "tradícionális" kutya,sokféle feladatot ellát a mai napig.A nj-t egy "örök klasszikusnak" mondanám,még a staffok "idény" kutyák.
De volt rosszabb is,pár éve sokkal több staff volt,az utóbbi 1 évben,mintha csillapodna a dolog.Most a husky és alaszkai malamut (mert különbséget se tudnak tenni köztük..)kezdenek divatba jönni,illetve a "mini" kutyák is aratnak még...
Az eddig válaszolóknak:
Egyszer elgondolkodtam rajta, hogy hol tartana a mai staffordshire terrier állomány Magyarországon, ha kutyák többsége tenyésztőtől származna, egészséges fizikai és/vagy pszichikai állapotban lenne? Továbbá ha a gazdik a kutya kigyúrására szánt időből, mondjuk napi 5 percet az alapmunkafázisok begyakorlására, fejlesztésére és tökéletesítésére szánna. Vagy megnézni a gooogle keresőben az izmos stafik képei mellett, hogy a fajta valódi hősei miképpen is festenek mostanság.
Tudom, hogy a kutya azért van, hogy kiszolgálja az embert és annak minden, általa kielégíthető igényét és kívánságát. Ez igaz fordítva is? -> Igen
(önkritika: Tudom, nagy álmodozó vagyok, szóval, ne rágjatok be rám légyszi, amiért ilyen egyszerűek a jövőképeim)
Várom a továbbbi válaszokat!
Köszönöm, az eddigi válaszokat.
Azonban, szeretnék még egy kérdést feltenni, az alaptémához többé-kevésbé kapcsolódva.
Nézegettem, több kutyafajtának, a képeit. Név szerint: Német dog, Dobermann, Német boxer, Rottweiler, Óriás schnauzer.
Ezek a kutyák, nem is olyan régen, talán még 15 év ezelőtt, fénykorukat éltek. Kiváló képességű és extrém fizikai állapotban lévő állatok. De jött valami. Talán a német juhászkutya két típusra szakadása, ami előbb vagy utóbb azon a tenyésztési irányvonalon elkerülhetetlen lett volna előbb vagy utóbb. Szükséges rossz.
Ezt utánozva elkezdték ezeket a fajtákat is két típusra bontani. Vajon a staffira is ez a sors vár, hogy tenyésztői vagy szaporítói (a többség) elkezdik) két szempont alapján szelektálni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!