Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Husky, Németjuhász vagy...

Husky, Németjuhász vagy Kaukázusi juhászkutya? Melyiket ajánlanátok és miért?

Figyelt kérdés
Kizárólag ez a 3 fajta érdekel.
2013. nov. 25. 14:39
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
De az a lényeg, hogy hogy akarsz vele foglalkozni, nem az hogy foglalkozol-e vele... Ha pl trükköket akarsz tanítani, meg engedelmességi vizsgát tenni, akkor egy husky az őrületbe kergetne rövid úton, de ha teszem azt a hosszútávfutás a hobbid, akkor a huskynál tökéletesebb, kitartóbb partnert keresve sem találsz. Ugyan így, a másik két fajtából is lehet tökéletes társ, vagy rémálom attól függően, hogy te mit akarsz kihozni a dologból.
2013. nov. 25. 18:54
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
vagyis lényeg, hogy foglalkozz vele (hülyén fogalmaztam), de a válaszadók azt akarták tudni, hogy te mit vársz el a kutyától. Fusson? Labdázzon? Őrző-védő? Engedelmességi vizsga?
2013. nov. 25. 18:57
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Az,hogy kedvenc oké,de gondolom(remélem)ez azért nem merül ki egy kis otthoni simogatásban.Ahogyan előttem is írták,neked kell tudnod,mit szeretnél a kutyával,melyik illik hozzád.A kau nem fog veled nagyokat kirándulni és akadálypályán sem ugrálni(mivel csak kedvenc",ezért gondolom,agility,ilyesmi nincs tervben),a husky meg nagy valószínűséggel tojni fog rá,hogy te meg akarod tanítani hemperegni.Elég különböző jellemű kutyák,melyeket különböző munkákra használtak,ebből kell kiindulni.Ne csak a szépség alapján dönts,a rossz választás mind a te,mind a kutyád életét megkeserítheti.Én pl a szibériai huskyt tartom az egyik legszebb kutyafajtának,mégis valószínűleg sosem fogok tartani,mert nem illenénk össze és tudom,hogy engem az őrületbe kergetne.Egyszerűen nem passzol a jellemünk össze,továbbá napi száz kilométert sem fogok vele lefutni(épp,és többek között emiatt is mondtam le a border collie-ról is).Tehát nálam pl a normális mozgásigény a befutó,séták,kirándulások,de a kifáraszthatatlansággal",egy kilométerhiányos kutyával nem tudnék mit kezdeni.A 3 fajta közül egyébként talán a német juhászkutyával járnál a legjobban,mert neki a mozgásigénye is valahová a két másik fajta közé esik(bár nem marad el nagyon sokban a husky mögött)és az ő taníthatósága talán a legkönnyebb.Viszont az nj állomány nagyon felhígult,valamirevalót lényegében csak a munkavonalú kennelekből tudnál kifogni,nekik viszont kevés a családi kutya szerep,kőkemény munkakutyák és rengeteg foglalkozást is igényelnek.Tényleg csak azt tudom javasolni,mérlegelj,mekkora a te mozgásigényed,mennyire szeretnéd,hogy könnyen/nehezebben nevelhető legyen,mennyi szabadidőd van,hová járnál el vele,kipróbálnátok-e esetleg legalább hobbi szinten valamilyen kutyás sportot,tevékenységet.Írj kicsit többet magadról aztán hátha hozzád illőt tudunk javasolni.
2013. nov. 25. 19:47
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk én "kedvencnek" a németjuhászt se javasolnám. Csodás nézni, ahogy dolgoznak, tényleg, egészen lenyűgöznek, náluk jobban talán csak a belga juhászok.

De még egy ilyen stréber és mániás fajtát nem nagyon ismerek, még a border is valahogy másképp hülye. Engem kiborítanak a nj-k, megőrülnék attól a meneteléstől, ami nekik kell, meg az a zsákmányösztön, meg az az energia, jajj.

Mondjuk nyilván más kérdés, hogy akinek ez bejön, annak zseniális kutya, ez biztos, tényleg engem is lenyűgöz, de két hétre ideiglenesbe se vállalnék be egy jucit.

2013. nov. 25. 20:02
 15/21 A kérdező kommentje:

Sokat kirándulunk erdokbe, oda is szívesen vinnénk magunkkal, fontos lenne hogy más kutyákkal és emberekkel is kijojjon, de ez gondolom csak nevelés kérdése.

A házunkban nagy az udvar, de mindennap lenne sétáltatva. A házba is bejohetne, mert nagyon szeretném hogy a házban is velunk legyen. Az egyetlen probléma az, hogy nagyon sok gyerek van a kornyékunkon. A kaukázusi kiskorom óta a kedvenc fajtám, csak félek hogy nem megfelelo lenne nekem.

19 éves vagyok és mindig is voltak kutyáink, veluk nottem fel. Pár napja halt meg sajnos a kutyám aki egy svájci juhászkutya volt.

A kutyust majd csak nyár után tervezem megvenni, csak jó lenne eldonteni, hogy melyik fajta illene hozzám. :)

2013. nov. 25. 21:46
 16/21 anonim ***** válasza:
69%

Hát akkor ne kaukázusit, mert ők barátkoznak a legnehezebben más kutyákkal, vagy emberekkel. Persze, nevelés kérdése is, de a kaukázusi természetéből adódóan bizalmatlan, szerintem fölöslegesen túráztatnád vele magad.

Én a helyedben német juhászt vennék. Jobban bírja a magyar nyarakat, mint a husky, könnyebben tanítható és hát mondjuk ki: egyszerűbb vele.

A husky amúgy egy szempontot nyer meg, ez pedig az emberekkel való barátságosság. Szó szerint még a betörőnek is kiosztana egy adag kutyapuszit, ha pedig kutyaszerető emberek közé viszed akkor majd nem biztos a siker, mert általában mindenkitől szívesen veszi a simogatást.

2013. nov. 26. 00:51
 17/21 anonim ***** válasza:
Nem egészen csak nevelés kérdése, fajtajelleg is. Például egy kifejlett, felnőtt kau soha nem lesz mindenkivel puszibarát, és neked attól tartok elég tapasztalatod sem lenne hozzá, viszont a husky mindig, mindenkivel puszibarát, még a betörővel is, viszont piszok makacsok és önfejűek tudnak lenni. Fenti leírásod alapján szerintem a német juhászkutyával kezdj, de nagyon nézd meg, hogy honnan veszed!
2013. nov. 27. 20:26
 18/21 anonim ***** válasza:
0%

[link]

Az egyik kutyusomnak ő az apukája, azóta is nagyon jó barátságban vagyok a tenyésztővel, szeretnivaló hölgy és minden kérdésben segít, nem pénzcentrikus, őt a kutyák szeretet hajta és nem ebből akar meggazdagodni (nem horribilis áron adja).

Én husky bolond vagyok...én arra biztatlak. Én kezdőként két kutyát vettem magamhoz, bár nem kölykök voltak (1,5 és 6 éves) különleges kapcsolat van köztünk, semmiért nem adnám őket, akkor élek igazán, mikor kint vagyok velük a természetben, és egy lélek sincs a környéken, kocsival vagy szánnal... vagy csak futunk...imádom!

2013. dec. 11. 10:43
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Hülyeség amiket kedves utolsó ír. Nehogy vegyél onnan, szaporító.
2013. dec. 11. 18:45
 20/21 Akiteki ***** válasza:
100%
Atyaég, csak onnan NEEEEE!!!!
2013. dec. 11. 19:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!