Értelmes dolog, vagy sem?
"Brutalitás, embertelenség, gonoszság," Ezekkel a szavakkal illetik a legtöbben manapság, a farok- és fülvágást kutyáknál. Véleményük szerint ez csak egy divathullám volt és nem összeegyeztethető a XXI. századi modern ember állattartással kapcsolatos felfogásával. Miért? Mivel lesz más ezeknek ezeknek a fajtáknak az élete, ha természetességükben maradnak meg? Vagy ez ma má tényleg csak egy társadalmi elvárás?
Vagy
Ez bizonyos fajtáknál a fajtajellegét képezi,és szükséges beavatkozás ez, amit bizonyos fajták jelleméből fakadóan végeznek el még kis korban. Miért? Mit okoz ez? Kihat-e ez bármire a valóságban szerintetek? Ha igen miben nyilvánul ez meg?
Mindkét oldal véleményét szeretném meghallgatni. Nem kötöm ki, hogy milyen stílusban adjatok választ, de azért próbáljátok mérsékelni magatokat. Előre is köszönöm!
Ha a témával bárkit megsértettem, az is ossza meg velem véleményét nyugodtan!
Én egyáltalán nem ítélem el. Én egy kutyakiállításon járva egy vágatlan dobermannra majdnem azt mondta, hogy erdélyi kopó keverék, teljesen elvesztette a fajtajellegét.
Az pedig, hogy a vágásnál fájdalom van, majdnem elhanyagolható: a farokvágást 7 napos korig végezhetik el, amikor még a csont, porc nem teljesen alakult ki, így nem okoz nagy fájdalmat, csak lecsippentik. A farokvágásnál pedig érzéstelenítés (is) van.
A napokban dühöngtem, hogy a németek betilták 2015-től, den me tudok vele mit csinálni. Én nem tartom állatkínzásnak. Ha dobim lenne, csak vágottan. És az lesz, mert lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!