Ti mindíg nyugodtak vagytok, és jó gazdái vagytok a kutyátoknak? :D
Csak kíváncsi vagyok.
Én elég sokat dolgozom,de van hogy kevesebbet alszom, vagy hanyagolom a házimunkát, hogy kivihessem a kutyámat.
Ilyenkor van hogy séta közben fél óra múlva veszem észre, hogy tiszta ideg, meg feszült vagyok, olyankor engedek ki.
Nem a kutya miatt vagyok feszült hanem a sok melótól, és hogy kevés a szabadidőm.
A kutyával ettől függetlenül következetesen bánok, megvan neki a kellő mozgás, új inger, szabad játék futkározás stb.
Csak nagyon az van szajkózva, hogy mindíg legyél buddha nyugodt, és nagyon emelkedett falkavezér, különben ártasz a kutyának. Mi a véleményetek erről?
Fenéket vagyok nyugodt. Alapból is temperamentumos, érzelmeim által vezérelt személy vagyok, sokszor azt veszem észre, hogy teljesen jó a kutya, csak én hülye teszem bele a feszkót. Pl. ideiglenes rotim rá van feszülve kutyákra, mert mindig ideges lettem, mikor egy kutya elment mellettünk, most már átvette a lelki állapotomat. Szóval nagyon fontosnak tartom, hogy tényleg nyugodt tudjon maradni az ember, mert ez a kulcs, de rohadt nehéz.
Tegnap igen 'jó kedvvel' ébredtem, a hiperérzékeny huskym megérezte, kapásból elment macskázni, nem tudtam letiltani. Elment, vettem egy nagy levegőt, odamentem a fához, amira felüldözte a szerencsétlen jószágot, odahívtam kedvesen, nyugodtan, jött. Nagyon- nagyon sokat számít.
Véletlen elküldtem a választ. Szóval most hetek munkája lesz, mire ezt a marhaságot kijavítom, és újra viszonylag stabilan tiltható lesz. Pedig nagyon jól haladtunk eddig.
Ja és a huskym annyira érzékeny, hogy ha barátommal akár halkan vitatkozunk, menekül ki a szobából. Úgyhogy mellette nagyon sokat tanulok a nyugodtságról. Remélem, pár év múlva még többet fejlődök.
-kispalikee-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!