Ti mindíg nyugodtak vagytok, és jó gazdái vagytok a kutyátoknak? :D
Csak kíváncsi vagyok.
Én elég sokat dolgozom,de van hogy kevesebbet alszom, vagy hanyagolom a házimunkát, hogy kivihessem a kutyámat.
Ilyenkor van hogy séta közben fél óra múlva veszem észre, hogy tiszta ideg, meg feszült vagyok, olyankor engedek ki.
Nem a kutya miatt vagyok feszült hanem a sok melótól, és hogy kevés a szabadidőm.
A kutyával ettől függetlenül következetesen bánok, megvan neki a kellő mozgás, új inger, szabad játék futkározás stb.
Csak nagyon az van szajkózva, hogy mindíg legyél buddha nyugodt, és nagyon emelkedett falkavezér, különben ártasz a kutyának. Mi a véleményetek erről?
A kutya nevelésében, lemozgatásában nem segít senki, szóval teljesen az én feladatom az egész.
Bár annyi szerencsém van, hogy saját vállalkozást vezetek, főleg itthonról dolgozom, így ha elfoglalt is vagyok, nap közben mindíg vele vagyok szinte, v viszem magammal.
Most 8 hónapos, és eddig nem vettem észre semmi rendelleneset a viselkedésében. Igazából ma gondolkoztam el ezen a dolgon. Érdekelne a véleményetek.
Nem, nem vagyok tökéletes gazda, de szeretnék egyre jobbá válni, és a kutyám ebben nagy segítségemre van. Ő is most 8 hónapos, és meglepően jól viselkedik, persze bőven van még hová fejlődni (első kutya). :D Olykor velem is előfordul, hogy valami miatt izgatott leszek, általában nem negatívan, és olyankor a kutyám se viselkedik olyan szépen, koncentrálnom kell.
Egyszóval, odafigyelek rá, hogy minél buddhább legyek. :)
Szerintem nincs is tökéletes...
Mellesleg,a mai világban ki az az épeszű ember,aki ne aggódna épp valamin..?
Ezzel együtt kell élni,hacsak nem olyan szinten vagy,hogy mindjárt felrobbansz,akkor a kutyával sincs gond.Legalábbis én ezt vettem észre.
Ha felrobbanós szinten vagyok,akkor a kutyát is később viszem ki,mert ő is érzi már azt a fajta idegességet...és akkor ő is kattant lesz :D
Amúgy csodálom Cesar-t,hogy némely helyzetekben is milyen higgadt...:D
Ha bennem ilyen kérdés felmerül, akkor azért igyekezni szoktam figyelmeztetni magam, hogy nem azért van kutyám, hogy neki jó legyen, hanem mert nekem jó, ha van kutyám.
És nekem is sokszor van, hogy feszkósan megyek ki, de mindig azt veszem észre, hogy a séta közben a helyemre kerülök...
Elvégre ez is cél nem? Oké persze, az én dolgom, hogy mindent megadjak a kutyámnak, meg is teszem. De cserébe nekem is szükségem van néha arra, hogy ő tegyen rendbe engem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!