Miért ilyen problémás az örökbefogadás?!
Pl ellenőrizgetni akarnak, hogy hova hozom a kutyát, meg később is, hogy tartom, stb...
Jó, nyilván, minden jött-mentnek nem szívesen adnak kutyát, de ez azért túlzás!
Miért az örökbefogadóval bánnak úgy, mint valami bűnözővel, akihez felügyelő tisztet kell kirendelni?!
Nem sért ez valami alapvető emberi jogot, pl ártatlanság vélelme, vagy ilyesmi?
Meg hogy majd a gondozó értékel ki engem, az alatt az 5 perc alatt, amíg kiválasztom a kutyát.
MI VAN??!!
Nekem kevés 5 perc arra, hogy kiértékeljek egy kutyát, mi van, ha rászánok egy délelőttöt, hogy kiválasszak egyet?
Pl elviszek egy körre megsétáltatni 4-5 kutyát, és az alapján döntök. És természetesen egyedül, mert arra nem vagyok kíváncsi, hogy viselkedik a kutya, mikor a közelben van a gondozója, nyilván, mert ha hazaviszem, akkor se lesz ott.
Úgy érzem, hogy egyelőre még én vagyok az az ember, aki segít(eni akar) ezeken a kutyákon.
Vagy ez mással hogy volt?
Én biztos nem tűrném el, hogy irányítgassanak, vagy valami hozzáértőnek álcázott lelkes kontár beleugasson, mit hogy csináljak.
Az az igazság, hogy a lelkesedés, meg az elkötelezettség tiszteletre méltó, de nem pótolja a hozzáértést.
márpedig elég sokszor találkozni olyan gondozóval, aki próbál okosat mondani, de valójában ő szorulna továbbképzésre. Persze ha az ember rávilágít a hiányosságukra, akkor minden "bosszújukat" rázúdítják az emberre.
És ilyenek akarnak engem kiértékelni? Meg ellenőrizni?
Ez nem vérlázító egy kicsit?
Bármikor megteheted, hogy beleállsz, és csinálsz egy olyan menhelyet, amilyen szerinted jobb lenne a jelenlegieknél, ha ennyire okos vagy.
Sajnos mi, akik a munkánk, a családunk, a saját állataink mellett még a kidobottakkal is foglalkozunk, csak ezt a színvonalat tudjuk biztosítani. Se többet, se kevesebbet. Épp ezt, ami van.
De nagyon drukkolok, hogy neked jobban sikerüljön!
Másrészt ez milyen butaság, hogy a dominanciáról szoktassa le? A domináns kutya az domináns kutya, ha fejre állsz is az marad, és egyébként sem értem, mi ezzel a gond? Nekem eszem ágában nincs erről leszoktatni a kutyámat, amíg nem balhézik vagy köcsögösködik, semmi baj a dominanciával.
-kispalikee-
Szép dolog,hogy segíteni akarsz és felelősen kiválasztani a kutyát.Az egy dolog,hogy Te több kutyát ki szeretnél értékelni és úgy dönteni,de:a gondozónak még ott van X számú kutya,akikkel törődnie kell,tehát nincs egy délelőttje,mondjuk max.5 perce van rád.Meg lehet érteni ezt is.
Ha a menhelyek örökbeadási procedúrája nem felel meg,válassz gyepiről.Ott bárki viheti a kutyát,aki kifizeti a meghatározott összeget és nem kérdeznek semmit.
Előző!
Nem is kell, hogy legyen rám egy délelőttje, elintézem én azt egyedül, sőt, még jobb is, ha nem befolyásolja senki a kutyák viselkedését. De néztek már rám emiatt is hülyén, hogy mit akarok.
Egyébként néztem az illatos út honlapját, meg kérdeztem 1-2 embert,azt mondták, hogy viszonylag gördülékeny a dolog.
Nekem meg még jobb is onnan, nyilván, ha már menhelyit választok, akkor inkább egy olyat amit tényleg szó szerint megmentek, mint olyat, ami nélkülem is életben maradna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!