Kérlek, mielőbbi segítségre van szükségem! Nagyon szeretnék örökbe fogadni egy német vizslát, de vizsla lévén szinte lehetetlen lenne lefárasztani. Tudnátok írni ötleteket, hogy mivel lehet napi szinten lefárasztani?
Nem minden vizsla energiabomba, ez ugye függ a kutya jellemétől is.
Mindenesetre tudok pár tippet, mert nekem is van egy enrgiabomba kutyám, igaz labrador keverék.
Szoval vidd el futni, egész jól le lehet fárasztani vele, ha nem szeretsz futni az sem baj, sétálj lassan vele, mindig hosszabb távon...a lassú séta jobban megmozgatja az izmokat, mivel a kutya alap jármódja gyorsabb, így nagyobb erőfeszítésbe kerül neki lassan mozogni. szép izomzata lesz tőle majd. A másik megoldás még, ha teszel rá egy hámot, vagy egy vastag nyakörvet, és kötsz rá egy hosszú kötélen vagy vékony láncon gy nehezéket, és úgy sétáltatod. Ha nyakörvvel viszed, akkor mindig cserélgesd melyik oldalon legyen a nehezék, így szép izomzata lesz és kevésbé terheli csak egyik oldalt.
Jó időben (pl nyáron) nagyon jó fárasztás az úsztatás, vagy a vízben való apportírozás. Úsztatni úgy is lehet hogy beállsz vele derékig a vízbe, és fogod, míg ő úszik, így nem ér ki a partra de viszont jól lemozgatja az izmait, ha pedig lefárad sem süllyed l, hisz fogod. Dagi kutyuknál ez a módszer jó fogyókúra.
Ha szeretsz bicózni kipróbálhatod a bikejöring sportot is, vagy csak simán bringával sétáltatod a kutyát, neked kevesebb energia, neki viszont több mozgás.
Ha épp olyan idő van hogy nem nagyon van kedved kimenni, és a kutyának sem, akkor az elektromos futópadon való futtatás sem rossz megoldás, csak kicsit költségesebb.
Itt is van pár tipp. De mondjuk ha már most parázol a kutya aktivitásától, akkor teljesen biztos, hogy ilyen aktív kutya kell neked?
nem, nem az aktivitásával van baj, hanem a szüleim aggodalmaival. Mivel családi kutya lenne, nem csak az én felelősségem, ők is részt vennének a nevelésében, és itt főleg a lefárasztást értem. leginkább az olyan programok érdekelnének, ami az agyat fárasztja, hogy a szüleim is nyugodtak legyenek a kutya felől.
Köszönöm a linket!
3-as hozzászóló vagyok.
A labi keverékem a derekamig ér, akkora mint egy medvebocs és erős mint egy bivaly.Bizony egy rövid séta alatt lefáradok vele eléggé, de ez gy kissebb testű kutyánál is így van.
Itt találsz még jópár tippet: [link]
Viszont agyilag is le kell fárasztani a séták mellé, sok tanulással úgy hatásosabb.
Ha sétálni viszed ne hámmal vidd, ha lehet, hanem nyakörvvel, így mikor húz egy idő után rájön hogy minél jobban húzza a pórázt annál jobban nem kap levegőt. Fojtó nyakörv sem elvetendő, ugyanezen alapelv szerint működik.
Van még olyan kutyák részére hogy fejhám. ezt ráapplikálod a kutyu fejére,+nyakörv pórázzal és nem tud húzni, hisz ha húz, akkor a fejét vissza húzza a póráz. Úgy működik mint a lovaknál a zabla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!