Ivartalanítás. Helyesen tettem?
Kedvenc kutyusunk januárban született, nincs még egészen 1 éves, keverék. Nem igazán szerettük volna ezt a műtétet, de most úgy éreztem ez lesz a leghelyesebb. Ugyanis egy hónappal ezelőtt kb először tüzelt és kiszökött egy kankutyával. Előtte soha nem ment ki, nem is tudtuk igazából, hogy ki tud szökni, de mégis talált valahol egy rést, ahol kiment.
Amikor hazajött a "pérája" meg volt dagadva és váladékozott. Azóta eléggé testes lett és azt hittük, biztosan kiskutyái lesznek...
Az ivartalanítás mellett döntöttünk, mert féltem, hogy ilyen fiatalon nem bírná kihordani a kutyusokat és beledöglene.
Ma volt a műtét, egy jó állatorvos végezte, (15ezer Ft)és nem volt vemhes! Szegénykém most pihen, alszik, fűtűnk rá, figyelünk rá, de kicsit azért bennem van a bizonytalanság, hogy jól döntöttünk-e?! Biztos, hogy ez volt neki a legjobb? Remélem annyira nem fog a személyisége megváltozni, mert nagyon aranyos, életvidám, huncut kutyus! :)
Nem pszichológiai megítélést vártam válaszként, hogy milyen ember vagyok vagy nem... Azt, hogy aggódom egy állat egészségéért és szívemen hordom a sorsát, nem gondolnám hátránynak.
Köszönöm a többi kedves válaszoló hozzászólását, akik megnyugtattak és konkrét egészségügyi előnyökről írtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!