Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy lehet lefoglalni egy...

Hogy lehet lefoglalni egy kutyát, ha még meg sem született?

Figyelt kérdés
Azt nem értem, hogy ha még nem született meg egy kutya, és a leendő gazdi ugye nyilván nem látta, nem tudja a színét, nem látta a mozgását, a viselkedését, hogy meri azt a kutyát lefoglalni egy neves tenyésztőnél?... Én midnenképpen megnézném az egész almot, és akkor tudnék választani, és dönteni, hogy egyáltalán kell-e nekem ebből az alomból kutya... Én úgy tanultam, hogy a kölyköket mindenképpen meg kell nézni, és utána dönteni... Amikor viszont itt azt olvasom, hogy a neves tenyésztőknél a kiskutyák már 1-2 évre előre le vannak foglalva, akkor nem értem az egészet... szóval elmondaná valaki, hogy hogy van ez?...
2009. nov. 18. 10:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

az elsőre feléd sétáló kutya nézet nem általánosítható.

lehet hogy a többiek még nem vettek észre...van egy kajadarab a földön ami leköti Őket, esetleg most ettek és lustábbak...stb.

Sokmindentől függ, nem lehet általánosan kijelenteni hogy az a tuti választás amelyik elsőnek odamegy hozzád. Ehhez többféle módszert szoktak alkalmazni, fajtától függően. Csak maga az a tény, hogy odamegy még nem jelent semmit.

Fajtatiszta kutyáknál bár igaz hogy vannak személyiségbeli különbségek (bár a későbbi környezeti tényezők, mint gazdi, család, nevelés, stb. jelentős szerepet kapnak a személyiségfejlődésben) az öröklött tulajdonságok nem változnak.

Ha ez ember megnéz egy juhászkutyát, akkor az alom minden tagja juhász tulajdonságokkal rendelkezik majd, tehát az hogy a gazdihoz illik-e a kutya vagy sem, nem itt dől el hanem sokkal hamarabb, a fajtaválasztásnál!

2009. nov. 18. 12:08
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

előző voltam:

csak hogy egy példát hozzak. Van két félős kutya...az egyik egy agilis, domináns gazdihoz kerül a probléma ezért konkrétan félelemként jelentkezik, veszélyhelyzetben visszahúzódik, megvédeti magát a gazdival.

de ha egy gyengébb jellemű, omega típusú gazdihoz kerül könnyen lehet hogy a félelem agresszióval párosul, hiszen a gazdit sem érzi képesnek arra hogy megvédje Őket, így inkább támad.

Ez két jellemben egyforma kutya személyiségfejlődése más más környezeti tényezők mellet...és csak példa (tapasztalati) nem általános.

2009. nov. 18. 12:12
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ez az odasétálós dolog jól hangzik és aranyos, de szerintem nem ez az egyetlen és legfontosabb szempont. Mi már a fél napos kölykök fotója alapján kiválasztottuk a kutyánkat, majd néhány hét múlva kiderült (esküszöm, hogy nem beszéltünk össze), hogy a tenyésztő is őt szánta nekünk. Napi szinten követtük a fejlődésüket az első 8 hétben és megismertük a kicsik jellemét, tulajdonságait, közben megerősítést nyert, hogy jól választottunk. Ehhez képest, mikor elmentünk érte, a mi kutyánk odasétált hozzám, leült és felnézett rám, míg a páromhoz az egyik tesója ment oda. :) Szerintem vannak ennél fontosabb tényezők is.
2009. nov. 18. 12:24
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok. Az lemaradt, hogy 8 hetesen már mindegyiknek rég megvolt a gazdája, tehát nem úgy ment, hogy a gazdik odajöttek egymást letaposva és válogattak a kutyák között, hogy kinek melyik tetszik. Addigra már mindenki szerelmes volt a saját kutyájába és semmi pénzért nem cserélte volna egy másikra.
2009. nov. 18. 12:29
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

én ezt a módszert megfordítanám, és akkor kezdenék el gondolkodni ha valamelyik egyáltalán nem jön oda, hiszen egy pár hetes kölyök érdeklődő kell hogy legyen.

persze ez sem általánosság.

2009. nov. 18. 12:30
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Pont ilyen helyzetben vagyok: majd' 2 éve lefoglaltam egy kiskutyát egy adott párosításból. Nem a tenyésztő személye miatt hanem a kan miatt. Ekkor beszéltem vele, megbeszéltük milyen párosításokat tervez ezzel a kannal. Az egyik szuka nagyon tetszett, amelyikkel tervezett.

A kannak az alom tesóját ismertem személyesen, de mind a kannal mind a szukával most szeptemberben találkoztam először. És élőben is mind a kettő nagyon tetszett. Nemcsak küllemre, hanem legfőképp jellemre. :o)

Pár napon belül megszületnek a kicsik. Én második választású szuka tulajdonos vagyok. Egyelőre reménykedek h szülessen legalább 2 szuka - ha csak kettő születik akkor el van döntve a kérdés, ha több, akkor majd ott választok amikor elhozom (mivel csak akkor tudom őket megnézni, amikor érte megyünk - 1000 km-re laknak sajnos). De egy biztos, nem az alapján akarok választani, amelyik odajön hozzám először. Van egy két "puppy test" amit el lehet végezni velük és azok alapján következtetni a jellemükre, de legalábbis a képességeikre.

A lényeg: én a felmenők alapján választottam és foglaltam le kiskutyát, amiből meg már lehet következtetni a kicsikre is.

2009. nov. 19. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!